Paste cu somon si vin alb

Paste cu somon si vin alb! Suna delicios nu? Ei bine asta am zis si eu si m-am mirat cum de nu m-am gandit pana acum la asta. Am aflat de reteta asta atunci cand un cititor m-a intrebat cum se fac Pastele cu somon si vin alb pentru ca voia sa ii faca iubitei lui o cina cu care sa o impresioneze. Mi-am asumat ignoranta, m-am documentat, am gatit si i-am zis omului cum sa faca pastele. Pentru ca au iesit delicioase dupa standardele mele si ale iubitei am decis ca e timpul sa le pun si pe blog.

Prezentare video Reteta de Paste cu somon si vin alb

Paste cu somon si vin alb

By August 31, 2015

Asadar este vorba despre paste (spaghete) servite cu somon tras la tigaie (somon proaspat) care mai apoi este imbracat intr-un sos usor de vin alb, servit cu putina verdeata, cateva frunze de salata rucola stropite cu ulei de masline, cateva picaturi de otet balsamic si parmezan de cea mai buna calitate. Decadent nu?

Acum ca ma gandesc mai bine chiar e un preparat cu care poti impresiona atata timp cat e gatit corect!

Puteti sa le faceti si cu somon fume, dar mie mi se pare ca merge mai bine cu somon proaspat. Gustul puternic de afumatura parca acapareaza tot. De asemenea mai exista o varianta de paste cu somon si sos de smantana. In curand si aceea!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Paste cu somon si vin alb

  • Pastele se fierb in apa clocotita cu sare conform indicatiilor de pe pachet. Se pune cate un litru de apa pentru fiecare suta de grame de paste pe care le veti fierbe si pentru fiecare litru de apa se pune cate o lingurita de sare. Cand apa mai ca da in clocot se aduga sarea si apoi pastele.
  • Fileul de somon (merge si cu medalioane carora le veti scoate ulterior pielea si oasele) se condimenteza cu sare si cu piper proaspat rasnit, pe ambele parti.

Paste cu somon si vin alb Paste cu somon si vin alb

  • Intr-o tigaie se incing 20 de ml de ulei de masline si untul si se gatesc feliile de usturoi timp de 1 minute. Aveti grija sa nu se arda usturoiul. El are rolul de a aromatiza amestecul de ulei si de unt.
  • Se pune in tigaie fileul de somon si se lasa sa se gateasca timp de 7 minute, intorcandu-l pe ambele parti, pentru a se gati uniform.

Paste cu somon si vin alb Paste cu somon si vin alb

  • Se adauga vinul, suc de lamaie de la o jumatate de lamaie, piperul rosu sfaramat intre degete pentru a elibera aroma, un pic de patrunjel si se mai lasa pe foc inca 7 minute. Nu trebuie sa se gateasca mai mult pentru ca apoi devine uscat.
  • Dupa ce somonul este gata, se scoate din tigaie si se lasa deoparte. In sosul ramas in tigaie se pun pastele direct din apa in care au fiert si se imbraca bine cu sosul ramas. Se dau de pe foc.

Paste cu somon si vin alb

  • Rucola se amesteca cu putin ulei de masline, suc de lamaie si cateva picaturi de otet balsamic.
  • Intr-o farfurie pentru servit se aranjeaza o portie de paste, deasupra se pune jumatate din fileul de somon desfacut in bucatele, deasupra se pune salata rucola, se presara putin patrunjel tocat fin peste paste si se pun cateva fasii de parmezan ras.

Paste cu somon si vin alb

S-aveti pofta!

Gasiti mai multe retete cu somon proaspat sau afumat aici!

Pasta de somon Salata cu somon si rucola

Somon pe gratar  

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

6 Responses to Paste cu somon si vin alb

  1. Paste fainoase Italia

    Doamne, ce apetisant arata! Este o reteta pe care cu siguranta o voi incerca si eu cat de curand, mai ales ca este destul de simplu de preparat.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca va place reteta. Sa imi spuneti cum iese va rog!

  2. Roxi

    Nu prea imi place rucola, o pot inlocui cu salata verde sau spanac? arata foarte bine, cred ca am sa o incerc si eu azi

    • Camelia Juganaru

      Cu spanac ar merge mai bine in reteta asta, sau cu valeriana. Sa imi spui cum ti se pare reteta!

      • Roxi

        A iesit delicios! Cu spanac am facut si chiar a mers combinatia. Eu am plita electrica si mi-e cam greu sa reglez temperatura, usturoiul a inceput sa se rumeneasca cam tare si la un moment dat l-am scos, de asemenea si sosul a scazut cam repede dar tot din cauza temperaturii banuiesc. Dar in final a iesit super. Mersi pentru reteta, te pup!

        • Camelia Juganaru

          Foarte bine ca ai scos usturoiul. Se face chestia asta. Se rumeneste putin usturoiul la inceput pentru a aroma uleiul si apoi se scoate pentru ca se arde foarte usor. Daca iti mai scade repede sosul poti sa mai pui din apa in care au fiert pastele ca sa il mai lungesti. Ma bucur ca ti-a placut reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *