Paste cu ardei iute si usturoi

Hello! Astazi va scriu despre niste paste atat de simple si de delicioase! Paste cu ardei iute si usturoi! De fapt spaghetti, pentru ca spaghetti am folosit in reteta. De fapt forma pastelor este mai putin importanta in contextul acesta. Sosul este mai relevant.

Prezentare video Reteta de Paste cu Ardei iute si Usturoi

Paste cu ardei iute si usturoi

By June 22, 2015

Reteta aceasta este dovada vie ca nu este nevoie de multe ingrediente pentru a face un preparat delicios. Aveti nevoie doar de ingredinte de buna calitate. Ulei de masline extravirgin, spaghete din grau dur, Parmigiano Reggiano sau Grana Padano. Pe langa "specialitatile" acestea mai folosim si cativa catei usturoi cinstiti, un ardei iute sanatos si o legatura de patrunjel parfumat.

Prep Time : 10 minutes. Cook Time : 10 minutes Yield : 2

Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingredients


Instructions

Paste cu ardei iute si usturoi

  • Se pune o oala mare cu apa la fiert. Cand da in clocot se pune in ea sarea grunjoasa si se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe pachet.
  • Cateii de usturoi se taie grosier, ardeiul iute se feliaza subtire si patrunjelul se toaca marunt. Puteti sa folositi si cateva frunze de busuioc si de leurda (primavara).

Paste cu ardei iute si usturoi Paste cu ardei iute si usturoi

Paste cu ardei iute si usturoi

  • Se pun 20 de ml de ulei de masline intr-o tigaie rece si se pun feliile de usturoi. Se lasa uleiul de masline sa se incinga treptat. Usturoiul se caleste timp de 2 minute. Aveti grija sa nu se arda.
  • Se adauga ardeiul iute si se lasa 2 minute.

Paste cu ardei iute si usturoi Paste cu ardei iute si usturoi

  • Se iau doua polonice din zeama in care au fiert pastele si se pun in tigaie odata cu patrunjelul. Se lasa un minut.
  • In tigaie se pun spaghetele scurse si clatite, se amesteca bine cu sosul din tigaie, se condimenteaza cu piper proaspat rasnit, dupa gust. Dupa ce totul este bine amestecat se opreste focul si se adauga parmezan ras deasupra.

Paste cu ardei iute si usturoi

  • Se servesc calde, cu parmezan si un pahar de vin alb sec/demi sec rece ca gheata.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *