Pastai de fasole galbena cu leurda

Buna! Astazi scriu un pic despre mancare simpla. Cateva pastai de fasole de galbena si cateva frunze de leurda. O mancarica de Pastai de fasole galbena si leurda, mai exact. Spun ca este o mancare simpla pentru ca este o reteta taraneasca pe care eu o stiu de la bunica mea si care presupune ingrediente simple si gustoase. Si ce poate fi mai simplu decat o mana de pastai de fasole si cateva frunze de lurda proaspat adunate?

Prezentare video Reteta de Pastai de Fasole galbena cu Leurda

Pastai de fasole galbena cu leurda

By April 21, 2015

Bunica mea facea aceasta mancarica in post de cele mai multe ori, nu prea avea ea habar de vegetarianism si alte bazaconii. In apararea ei carnea era mai sanatoasa pe vremuri. Oricum in principiu era adepta unei diete cu mai putina carne.

Pentru mancarica aceasta folosea cele mi bune pastai de fasole galbena, romaneasca, plata (nu pastai din astea rotunde, de import), neatoasa. Le oparea de cu toamna si le pastra in congelator. Nu va exagerez, dar nu am mancat niciodata fasole atoasa la ea. Cred ca are legatura cu rabdarea omului simplu care astepta fiecare leguma in parte sa se coaca la momentul potrivit si nu visa la fasole galbena in aprilie ca mine. Stia cumva sa aleaga pastaile astfel incat sa se topeasca in gura dupa ce la gatea incet.

Pe langa magica fasole mai folosea o ceapa, cateva condimente, un pic de suc de rosii si o legatura de leurda. Merge si cu usturoi daca nu e sezonul de leurda. Eu am pus si usturoi si leurda, sa se simta zic!

Si era a naibii de buna mancarica asta simpla si banala. Mi-e dor de bunica si de gatitul ei!

Acuma sincera sa fiu nu vreau sa va plictisesc cu povestile mele cu bunica. Mi-e frica sa nu devina cliseice, dar nu ma pot abtine la unele retete care imi trezesc amintiri, suspine si multa pofta.

Dar sa nu mai fim sentimentali si sa vedem cum se face minunatia de mai jos:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Pastai de fasole galbena cu leurda

  • Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa tocata marunt, la foc mic cam 7 minute.

Pastai de fasole galbena cu leurda Pastai de fasole galbena cu leurda

Pastai de fasole galbena cu leurda

  • Pastaile de fasole se adauga peste ceapa calita impreuna cu un pahar de apa. Apa ar trebui sa acopere cat de cat pastaile de fasole astfel incat sa se poata fierbe, mai ales daca sunt proaspete. Se lasa pana cand da in clocot. A durat cam 10 minute.
  • Se adauga sucul de rosii, foile de dafin si se lasa sa scada timp de 20-30 de minute sau pana cand pastaile sunt fierte si sosul a scazut.

Pastai de fasole galbena cu leurda Pastai de fasole galbena cu leurda

Pastai de fasole galbena cu leurda Pastai de fasole galbena cu leurda

Pastai de fasole galbena cu leurda Pastai de fasole galbena cu leurda

  • Se condimenteaza cu boia de ardei dulce, fulgi de chilli dupa gust (bunica n-avea d-astia, dar folosea un ardei iute), sare, piper si usturoi trecut prin presa. Mai lasam pe foc 10 minute la foc mic sa fie pace in tigaie.

Pastai de fasole galbena cu leurda Pastai de fasole galbena cu leurda

Pastai de fasole galbena cu leurda Pastai de fasole galbena cu leurda

  • Cand este gata se pune patrunjelul verde si leurda, tocate fideluta, se omogenizeaza si se serveste, eventual cu mamaliga.

Pastai de fasole galbena cu leurda

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *