Hello my darlings! Imi place din cand in cand sa pregatesc tot felul de paste de legume vegetariene potrivite pentru micul dejun si diferite gustari din timpul zilei. De cele mai multe ori pregatesc hummus, dar de data asta am ramas fara vreo conserva de naut. In schimb aveam niste sfecla si o conserva de boabe de fasole si m-am gandit sa le combin. A iesit un fel de hummus roz usor dulceag. Oricum foarte gustos si aspectuos!
Prezentare video Pasta de Fasole cu Sfecla
Pasta de Fasole cu Sfecla

Pentru ca preparatul nostru are culoarea asta roz frumoasa e potrivit pentru platourile de aperitive de la mesele festive si nu numai. Pentru a servi pasta de fasole eu am folosit coji de tarta pe care le-am umplut si le-am decorat cu germeni de legume. Bineinteles merge perfect si intinsa pe felii de paine.
Sper sa va placa!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- fasole - 250 grame
- sfecla - 1 bucata, mica
- tahini - 2 lingurite
- suc de lamaie - 1/2 lamaie
- usturoi - 2 catei
- coaja de lamaie - 1/2 lamaie
- ulei de masline - 50 ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Punem sfecla intr-o craticioara, o acoperim cu apa si o lasam sa fiarba cam 20 de minute. Puteti sa o coaceti si la cuptor daca doriti. Dupa ce este gata o decojim si o taiem in bucati mari.
- Punem in bolul chopperului boabele de fasole, sfecla, tahini, usturoiul, coaja si suc de lamaie, sare, piper si ulei de masline. Pasam totul foarte bine si mai adaugam ulei de masline daca paste e prea groasa si mai punem condimente daca e cazul.
- Servim pasta de fasole in coji de tarta sau pe bucatele de paine.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de aperitive intrati aici.
Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.
Leave a Reply