Pasta de Ardei Picanta

Salutare dragilor! Io’ nu stiu sincer daca sa ma bucur sau nu ca e vara. Adica o astept cu nerabdare, dar din martie pana in octombrie am o groaza de treaba de nu-mi vad capul. Incepem glorios cu puii, apoi pregatim gradina de rasaduri, punem rasadurile, le legam de 1000 de ori, ne mai ocupam de pui, mai facem o dulceata, taiem pui, facem suc de rosii si muram castraveti, apoi incepe maratonul zacustii si al muraturilor, conserve de casa care mai de care si tot asa pana la jumatatea lui octombrie. Mai bagam si doua vacante in perioada asta si nu ajunge timpul niciodata.

Evident ca ma plang degeaba, e alegerea noastra, ne place/ imi place sa imi ocup timpul cu astfel de treburi asa ca e ok. Prefer sa coc vinete si sa jumulesc pui decat sa am de facut targeturi la birou.

In fine toata poveste asta de mai sus ajunge cumva la reteta noastra de azi. Pasta de ardei picanta. O minunatie de conserva de casa care se face foarte usor, e iute-iute si merge perfect cu o multime de preparate.

Prezentare video Pasta de Ardei Picanta

Pasta de Ardei Picanta

By August 12, 2017

Noua ne place mancarea picanta, iute bine asa ca aceasta pasta e binevenita. Am ajuns sa fac pasta asta pentru ca cele din comert tip eros pista ori sunt foarte sarate, ori sunt amare ori au un post gust dubios rau. Asa ca am descoperit varianta perfecta de facut in casa, numai buna pe gustul nostru.

Eu fac chestia asta foarte, foarte picanta. Partea buna e ca puteti sa adaptati voi cantitatea de ardei iute pe care sa o adaugati.

Daca nu vreti sa faceti pasta picanta puteti sa intrati aici si gasiti varianta nepicanta numai buna de pus in ciorbe si mancaruri de cartofi.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Pasta de Ardei Picanta

  • Ceapa si ardeiul capia se trec prin masina de tocat carne/blender/robot de bucatarie pentru a obtine o pasta fina.

Pasta de Ardei Picanta

Pasta de Ardei Picanta

  • Intr-o cratita cu baza mai groasa se incinge uleiul de masline si se pune pasta obtinuta. Se lasa sa clocoteasca la foc mic.

Pasta de Ardei Picanta

  • Ardeii iuti se taie in jumatate si li se scot semintele. Neaparat sa folositi manusi de bucatarie pentru ca se poate ajunge chiar la arsuri de piele din cauza usturimii ardeilor.

Pasta de Ardei Picanta

  • Ardeii iuti si usturoiul se maruntesc in chopper pana se transforma si ei intr-un piure.
  • Chestia de mai sus se pune peste ardeii din cratita impreuna cu zaharul, foile de dafin, sare si piper. Se amesteca bine si se mai lasa pe foc 15 minute.
  • Se gusta si se opreste focul.

Pasta de Ardei Picanta

  • Pasta iute se pune in borcane spalate si sterilizate (gasiti detaliile privind operatiunea de sterilizare in primul paragraf al retetei de aici) si se capaceste bine. Se lasa sa se raceasca complet.

Pasta de Ardei Picanta

  • Se pregateste o cratita potrivita pentru toate borcanele, la baza careia se pune o carpa de bucatarie. Se aranjeaza deasupra borcanele si se umple cratita cu apa pana sub nivelul capacelor.
  • Se pune la foc potrivit si se lasa sa fiarba timp de 1 ora din momentul in care apa da in clocot.

Pasta de Ardei Picanta

  • Pasta de ardei se lasa sa se raceasca lent in apa clocotita si apoi se pune la pastrare in camara.

Pasta de Ardei Picanta

  • Se adauga dupa gust in mancaruri gatite sau se serveste ca atare langa fripturi.

Pasta de Ardei Picanta

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de conserve de toamna intrati aici.

Dulceata de ardei iute Ardei copti la borcan

Pasta de ardei capia  Ketchup de casa

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un Vot)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *