Pasta de ardei capia

Toamna ne bate la usa un pic cam devreme dupa parerea mea. Vara trece prea repede, iarna prea greu. Nu vi se pare ca suntem tot timpul nemultumiti? Vara e prea cald, toamna ploua prea mult, iarna e prea frig si cu zapada prea multa??

Deci in spiritul toamnei sa trecem la conserve. Nu ar fi foarte tare sa traim asa intr-un univers in care sa avem legume proaspete tot timpul anului? Nu ar mai trebui sa conservam nimic! Dar pe de alta parte si conservele acestea au farmecul lor. Desi pun pariu ca sunt perfect si cornuletele umplute cu dulceata facuta pe loc.

Prezentare video Reteta de Pasta de Ardei Capia

Pasta de ardei capia

By August 20, 2015

Ardeii capia sunt o legume grozava. Minunati in salate crude, coapte, in mancaruri si sosuri. Din nefericire dupa ce trece luna septembrie se cam termina cu dulcii ardei capia. Asta pentru neprofesionisti!

Daca va preocupa un pic starea camarii voastre si gustul mancarurilor de la iarna insemna ca nu veti fi prinsi nepregatiti. In scopul acesta sunt esentiale cateva preparate precum rosiile la borcan, sucul de rosii si aceasta pasta de ardei capia.

Este super simplu de facut daca aveti un robot de bucatarie sau o masina de tocat carne.

Varianta aceasta este cu ardei cruzi si caliti, dar se poate face si cu ardei copti. Varianta a doua este mai aromata.

Pasta asta de ardei capia va transforma tocanitele, ostropelul si alte mancaruri din acestea, din banale in extraordinare!

Voi ce alte conserve pentru iarna pregatiti?

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 40 minutes

Ingredients

Instructions

Pasta de ardei capia

  • Se aleg ardei capia rosii, copti, si aromati, dar nu loviti. Se spala si se curata de seminte.
  • Se maruntesc bine in robot sau se trec prin masina de tocat carne. Trebuie sa fie marunti, marunti, astfel incat sa se transforme intr-o pasta.

Pasta de ardei capia

  • Intr-o cratita cu fund gros se incinge uleiul de masline si se pun ardeii maruntiti.
  • Se gateste la foc potrivit timp de 30 de minute pana cand pasta scade si este legata.

Pasta de ardei capia

  • La final se condimenteaza cu sare, piper, frunzulite de cimbru si usturoi pisat. Se amesteca, se gusta si se mai lasa pe foc 10 minute.
  • Se pune in borcane curate si sterilizate. Borcanele se lasa sa se raceasca lent, eventual acoperite cu o patura si se pun in camara la pastrare.
  • Pasta de ardei capia se foloseste la iarna pentru cele mai gustoase preparate.

Pasta de ardei capia

S-aveti pofta!

Sfaturi:

  1. Ca o masura de precautie suplimentara puteti sa fierbeti borcanele pline astfel: intr-o cratita se pune la baza cu prosop si se pun borcanele. Se umple cratita cu apa pana sub nivelul capacelor si se lasa sa fiarba o ora din momentul in care da in clocot apa. Apoi se lasa sa se raceasca lent ca mai sus!

Aici gasiti toate muraturile si conservele pe care le pregatesc eu pentru iarna.

Ardei Grasi umpluti cu Varza  Ardei Iuti murati in otet

Castraveti murati in otet  Zacusca de vinete

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, media: 4.08 din 5 voturi)
Loading...

2 Responses to Pasta de ardei capia

  1. plesa mirela

    i-mi plac f mult retetele d- voastra

    • Camelia Juganaru

      ma bucur ca va plac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *