Pasca fara aluat

Buna ziua dragilor! Nu stiu cum stati voi, dar eu deja m-am apucat sa planific meniul pentru sarbatorile de Paste. Acum sunt la partea de desert care imi revine mie de obicei. Pentru ca ne petrecem sarbatorile impreuna cu familia, mama mea si mama lui R. se ocupa de mancarea pentru mesele festive. Asa ca mie imi revine partea de desert.

De obicei fac cozonaci, multi cozonaci, care imi ocupa o zi intreaga, si pasca cu branza si stafide. Anul trecut am facut Pasca traditionala cu Aluat, iar anul acesta m-am gandit sa fac o Pasca fara aluat, super cremoasa si gustoasa.

Prezentare video Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

By April 27, 2016

Pentru ca ma gandesc si la voi urmeaza sa va povestesc cum se face pasca asta fara aluat.

Este destul de similara cu Pasca traditionala cu aluat de cozonac, doar ca nu are aluat. Facem practic doar compozitia in care punem faina si gris pentru a fi mai densa. Eu am facut-o cu crema de branza, smantana si branza de vaci cremoasa. Am ales sa folosesc toate aceste ingrediente lactate pentru ca mi-am dorit ca pasca sa iasa foarte, foarte cremoasa. Am mai pus in pasca stafide hidratate cu esenta de rom, coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Cam asta e reteta mea pentru o pasca usor de facut, foarte gustoasa!

Prep Time : 10 minutes. Cook Time : 50 minutes Yield : 12 Allergens : , ,

Ingredients


Instructions

Pasca fara aluat

  • Mai intai pregatim stafidele. Se pun intr-un bol impreuna cu esenta de rom si se acopera cu apa calda. Facem chestia asta pentru ca stafidele sa fie hidratate si aromate.

Pasca fara aluat

  • In bolul unui robot de bucatarie ( sau la mixer)  se pune crema de branza, branza de vaci, zaharul si galbenusurile si totul se amesteca foarte bine.
  • Se adauga smantana si untul topit si se continua omogenizarea.

Pasca fara aluat

  • Se adauga grisul si faina treptat.
  • Dupa ce ati adaugat toata faina puteti adauga un praf de sare, coaja de lamaie rasa fin si esenta de vanilie. Se amesteca bine.
  • Peste compozitie se adauga stafidele scurse bine.

Pasca fara aluatPasca fara aluat

  • Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare si se adauga in compozitie treptat, incoroporandu-le cu miscari de sus in jos.

Pasca fara aluat

  • Dupa ce toata compozitia este omogena se pregateste o tava cu inel, daca aveti. Baza se acopera cu hartie de copt si se inchid marginile peste hartia de copt astfel incat sa etansam tava si sa protejam baza preparatului nostru. Marginile tavii se ung cu unt si se tapeteaza usor cu faina.

Pasca fara aluat

  • Compozitia pentru pasca se toarna in tava pregatita, se niveleaza si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora sau pana cand este inchegata si rumena deasupra.

Pasca fara aluat

  • Dupa ce este gata se lasa 15 minute sa se raceasca in cuptor, apoi se lasa sa se raceasca complet si se portioneaza.

Pasca fara aluat

Pofta mare si Sarbatori fericite!

Pentru mai multe retete delicioase de Paste intrati aici.

Pasca traditionala de Paste Drob de pui

Drob de miel in aluat Oua de Paste vopsite natural

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 3.80 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *