Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

Salutare dragilor! Iata ca ne apropiem si de Pastele de anul acesta si ne gandim cu totii la pasca. Pentru 2018 v-am pregatit impreuna cu prietenii de la Dr. Oetker o Pasca cu blat de Pandispan si umplutura cremoasa de Smantana. Pe langa asta avem pe pagina de facebook GatesteUsor un concurs minunat la care va invit sa va inscrieti.

Trebuie sa faceti si voi o pasca in stilul vostru, sa o pozati impreuna cu produsele Dr. Oetker folosite si sa postati poza in comentarii pe facebook la postarea concursului. Trebui apoi sa dati share postarii cu #impartecevabun #gatesteusor si #pascagatesteusor. Poza care strange cele mai multe likeuri pana pe 31 martie castiga un premiu. Spor la treaba si bafta la concurs!

Prezentare video Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

By March 22, 2018

Pentru aceasta pasca m-am gandit sa fac un blat de pandispan. Pasca se poate face cu aluat framantat de cozonac, fara aluat sau cu pandispan ca reteta de azi. M-am gandit ca pentru umplutura sa folosesc  doar smantana, fara branza de data asta. Mie mi se pare ca branza de vaci e cam acrisoara si raman mereu cocoloase de branza. Puteti sa folositi si crema de branza daca vreti.

Dupa parerea mea pasca fara stafide nu e pasca, asa ca am folosit stafide pe care le-am lasat la hidratat cu esenta de rom si apa calduta. Stafidele se umfla, devin foarte aromate si suculente.

 

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 50 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa calduta si esenta de rom. Le lasam in pace pana le vine randul in crema.
  • Pandispan: batem galbenusurile cu zahar si zahar bourbon. Adaugam esenta de rom si mixam.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam treptat peste galbenusuri.

  • Batem albusurile spuma cu praful de sare.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Adaugam spuma de albusuri peste galbenusuri si amestecam cu miscari ample de sus in jos astfel incat albusurile sa nu se lase.
  • Pregatim o tava rotunda cu margini detasabile a carei baza o acoperim cu hartie de copt si ii ungem marginile cu ulei. Turnam compozitia, o nivelam si o coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Pentru umplutura scoatem semintele din pastaia de vanilie si le adaugam peste smantana.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Adaugam zaharul, ouale, faina si amestecam bine.
  • La final adaugam stafidele scurse bine de zeama si le incorporam in umplutura.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Turnam umplutura peste pandispan si coacem pasca la 180 de grade pentru 35-40 de minute pana cand se rumeneste usor si se intareste la mijloc.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Dupa ce este gata o lasam sa se raceasca putin, o scoatem din forma si o lasam sa se raceasca complet.

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  • Se portioneaza si se imparte cu cei dragi!

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

Pofta mare, Paste Fericit si nu uitati sa va inscrieti la concurs!

Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

Pentru mai multe retete de Paste intrati aici.

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Pasca cu Ciocolata Pasca traditionala de Paste

Pasca fara aluat Cozonac cu Stafide, Merisoare si umplutura de Ciocolata

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

3 Responses to Pasca cu Smantana si blat de Pandispan

  1. Rusu Mihaela

    Buna Sint Mihaela si sa sti ca imi plac foarte mult retetele tale.
    Imi place si reteta cu pasca si smintina cu blat de pandispan. Este o reteta noua?
    Te-as intreba tot la acesta reteta – as vrea sa o prepar si eu numai daca se poate
    si nu teia nimeni la rost.
    Te rog frumos. Ca dupa cum am vazut e usoara.
    Se poate? Daca DA dami un raspuns tot pe siteul tau, dupa care mai colaboram
    prin net. Pa ! Paste Fericit

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti plac retetele! Sigur ca poti sa o prepari! Spor la treaba si Paste Fericit!

  2. Rusu Mihaela

    Tot eu – ti-am scris asa deoarece eu nu am email si o sa colaborm pe net.
    Cam atit.
    Pa !
    Cu drag Mihaela Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *