Pasca cu Ciocolata

Salutare dragilor! Gata, am intrat in ultima saptamana inainte de Paste, asa ca dam start maratonului de cumparaturi si de retete festive. Deja am planificat retetele pentru masa noastra de Paste, am hotarat cati cozonaci fac si ce fel de Pasca. Drob, oua vopsite cu ingrediente naturale, friptura de miel, ciorba de miel, salata de icre, stufat si Pasca cu Ciocolata. Voi ce pregatiti pentru masa de Paste?

Prezentare video Pasca cu Ciocolata

Pasca cu Ciocolata

By April 10, 2017

Exista mai multe retete pentru Pasca de Paste. Pasca traditionala cu aluat de cozonac si branza, pasca fara framantare si anul acesta, in premiera, Pasca cu Ciocolata.

Am facut aceasta pasca cu aluat de cozonac si crema de ciocolata delicioasa. Pentru a face cea mai cremoasa umplutura am folosit ciocolata neagra cu continut de 82% cacao, frisca naturala si crema de branza. Cred ca se pot introduce acolo si cativa banuti de ciocolata sau stafide inmuiate in rom.

Prep Time : 60 minutes. Cook Time : 40 minutes Yield : 8 Allergens : , , ,

Ingredients


Instructions

Pasca cu Ciocolata

Mai intai pregatim aluatul:

  • Desfacem drojdia proaspata intr-un bol si o amestecam cu o lingurita de zahar, doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se amesteca si se lasa maiaua sa creasca timp de 10 minute.

Pasca cu Ciocolata

  • Intre timp se bat galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Peste povestea asta se adauga semintele pastaii de vanilie.

Pasca cu Ciocolata

Pasca cu Ciocolata

  • Intr-un alt bol se bat albusurile spuma.

Pasca cu Ciocolata

  • Se cerne faina intr-un bol mare si in mijlocul ei se face o adancitura in care se pune maiaua. Se adauga treptat lapte caldut si se amesteca.
  • Adaugam alternativ crema de galbenusuri si spuma de albusuri si omogenizam.
  • Cand compozitia incepe sa semene cu un aluat, adaugati coaja de lamaie, uleiul, untul topit si incepeti sa framantati.

Pasca cu Ciocolata

  • Framantarea ar trebui sa dureze vreo 20 de minute si aluatul trebuie sa fie elastic si sa se curete de pe maini.

Pasca cu Ciocolata

  • Aluatul se transfera intr-un bol curat, uns cu ulei si se lasa sa creasca timp de 2 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.

Pasca cu Ciocolata

  • Dupa ce aluatul a crescut mare si frumos se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei. Ii dam o forma rotunda si il taiem in jumatate.
  • O jumatate se intinde intr-o foaie rotunda si se transfera intr-o tava cu margini detasabile.

Pasca cu Ciocolata

  • Restul de aluat se imparte si el in doua. Din fiecare jumatate se formeaza doua rulouri subtiri si lungi care se impletesc. Daca sunteti smecheri puteti sa impletiti si in 3.
  • Coronita rotunda se pune in tava si se lasa totul sa creasca timp de 30 de minute.

Pasca cu Ciocolata

  • Se incinge cuptorul la 180 de grade, incalzire clasica.

Umplutura:

  • Se aduce smantana aproape de punctul de fierbere, se da de pe foc si se adauga ciocolata taiata in cuburi. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste.
  • Ouale se bat bine cu zahar, esenta de vanilie si crema de branza.

Pasca cu Ciocolata

  • Dupa ce crema de ciocolata s-a racit usor, se adauga peste oua si se omogenizeaza.

Pasca cu Ciocolata

  • Toata umplutura se toarna in tava si pasca se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 45 de minute.

Pasca cu Ciocolata

  • Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca putin in cuptor, apoi sa se raceasca complet in tava si se scoate cu mare grija.

Pasca cu Ciocolata

  • Se portioneaza si se serveste cu multa pofta!

Pasca cu Ciocolata

 Pasca cu Ciocolata

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de Paste intrati aici.

Cum se decoreaza Oua de Paste cu Servetele de Hartie Oua de Paste vopsite natural

Pulpa de miel cu legume la cuptor Pasca traditionala de Paste

Tips:

  1. Pentru ca aluatul sa creasca mai repede, acoperiti bolul cu folie de plastic si puneti-l in cuptor si inchideti usa.
  2. Pentru ca aluatul sa creasca si mai repede repetati pasii de mai sus si porniti cuptorul la 50 de grade. Dupa 30 de minute opriti cuptorul si lasati aluatul in continuare in cuptorul inchis. Aluatul o sa creasca mare si frumos numai decat!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *