Parjoale Moldovenesti

Salutare dragilor! Una dintre chestiile de pe lumea asta de care imi e pofta din cand in cand sunt chiftelele sau Parjoalele Moldovenesti. Desi la mine in familie nu e nimeni efectiv din Moldova, imi plac la nebunie parjoalele. Mama mea face chiftelele doar cu usturoi, asa ca atunci cand am desocoperit ca exista chiftele cu ceapa a fost o adevarata revelatie.

De fapt daca ma intrebati pe mine diferenta dintre parjoalele moldovenesti si chiftele consta in ceapa la primele si la faptul ca parjoalele au o forma mai turtita si se dau prin pesmet inainte de prajire.

Prezentare video Parjoale Moldovenesti

Parjoale Moldovenesti

By February 19, 2018

Pentru parjoale aveti nevoie de carne de porc, sa fim sinceri cele mai bune chiftele sunt din carne de porc si sunt prajite in ulei, verdeturi, ceapa, usturoi, oua, cartofi, paine, lapte, condimente si ulei pentru prajit.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Parjoale Moldovenesti

  • Mai intai inmuiem feliile de paine fara coaja in lapte.
  • Amestecam carnea cu marar, patrunjel si ceapa tocate marunt, oua batute cu sare si usturoi trecut prin presa.

Parjoale Moldovenesti

  • Cartoful se da pe razatoare si se stoarce bine de zeama. Se adauga peste toate celelalte impreuna cu painea stoarsa.

Parjoale Moldovenesti

  • La final se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca bine de tot si se gusta de condimente.

Parjoale Moldovenesti

  • Din compozitie se formeaza parjoale plate si lunguieste care se dau prin pesmet.

Parjoale Moldovenesti

  • Se incing 2-3 degete de ulei intr-o tigaie intinsa si se prajesc parjoalele timp de 5-6  minute pe fiecare parte. Mai intai le puneti in ulei incins si apoi dati focul mai mic pentru ca interiorul sa se gateasca inainte ca exteriorul sa se arda.

Parjoale Moldovenesti

  • Se lasa sa se raceasca si se servesc cu piure de cartofi, muraturi sau salata verde.

Parjoale Moldovenesti

Pofta mare!

Parjoale Moldovenesti

Pentru mai multe retete cu carne de porc intrati aici.

Pentru mai multe variante de chiftele intrati aici.

Pentru mai multe retete traditionale romanesti intrati aici.

Chiftele umplute cu Oua sau Scotch Eggs Chiftele cu sfecla rosie si branza feta

Chiftele de pui la cuptor Chiftele din cartofi si ciuperci de post

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *