Papricas de Pui

Salutare dragilor! Dat fiind ca azi a fost o racoare binevenita m-am gandit sa va povestesc despre cum imi place mie sa fac Papricasul de pui. S-a potrivit bine cu ziua de astazi pentru ca acest preparat este potrivit mai degraba cu zilele mai racoroase decat cu zilele toride de vara.

Bine, daca ma intrebati pe mine un papricas bun este potrivit de savurat in orice moment, mai putin de gatit vara.

Prezentare video Papricas de Pui

Papricas de Pui

By June 28, 2016

Din cate cunosc eu Papricasul de pui este de inspiratie ungureasca, fiind preparat destul de des in zona Ardealului nostru. Exista bineinteles multe variante ale acestui preparat, ingredintele variiand in functie de regiune. Se poate face cu mai multe feluri de carne si servi cu galuste de faina, mamaliguta, cartofi sau alte garnituri la alegere. Varianta traditionala este insa, cea cu galuste, asa cum am pregatit si eu.

Mie persoanal imi place foarte mult aceasta mancarica, asa o consider eu ca o mancarica de suflet, buna de mancat in zilele cand avem pofta de ceva savuros. Si cum puii mei din curte au inceput sa capete proportii generoase ma gandesc sa mai repet experienta si cu un frumos si sanatos pui de curte. Nu stiu daca v-am zis pana acum ca noi crestem pui de gaina la noi in curte.

Este o reteta in care se foloseste din plin boiaua de ardei dulce si iute, putin usturoi si foi de dafin. In rest multe legume sanatoase, bucati de pui la alegere si smantana.

Prep Time : 10 minutes. Cook Time : 35 minutes Yield : 4 Allergens : , ,

Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingredients


Instructions

Papricas de Pui

  • Bucatile de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce.
  • Intr-o cratita, in care sa gatim pana la final papricasul, se incinge uleiul de masline si se rumenesc bucatile de pui pe toate partile. Ar trebui sa dureze cam 10 minute. Vrem doar sa le dam o crusta, nu sa le gatim complet.

Papricas de Pui

  • Dupa ce puiul este rumen si frumos se scoate din cratita intr-un bol si se pastreaza la cald.
  • In grasimea ramasa in tigaie se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt si foile de dafin. Se amesteca bine si se lasa sa se caleasca timp de 10 minute.
  • Dupa acest timp se adauga boiaua dulce si iute si sarea. Se amesteca bine si se pun ciocanelele de pui inapoi peste legume.

Papricas de Pui Papricas de Pui

  • Peste toata povestea frumos mirositoare din cratita se adauga o cana de apa. Se lasa sa clocoteasca incet timp de 30 de minute. Daca vreti sa grabiti procesul acoperiti cratita cu capac.

Papricas de Pui

  • Cand papricasul se apropie de final se pregatesc galustele: oul se bate cu un praf de sare si se adauga treptat faina. Aluatul pentru aceste galuste trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase si trebuie sa curga de pe lingura.

Papricas de Pui

  • Se trece o lingurita prin sosul fierbinte si apoi cu ea se ia din aluatul de galuste. Se introduce in sos si se lasa aluatul sa cada natural. Galustele se vor strage. Se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute.

Papricas de Pui

  • Atunci cand galustele sunt fierte se poate adauga smantana acra amestecata cu faina si cu doua linguri de apa rece. Se amesteca bine cu sosul din cratita si se mai lasa pe foc timp de 2-3 minute. ¬†Acum se adauga si usturoiul trecut prin presa. Se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Papricas de Pui

Pofta mare!

Pentru mai mult retete delicioase cu pui intrati aici.

Pentru retete de mancare gatita explicate pas cu pas intrati aici.

Tocana de pui cu fasole si coriandru Saramura de pui

Supa concentrata de pui Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Papricas de Pui

  1. Ioana

    Cateva lipsuri in reteta asta de exemplu smantana unde e ? Usturoiul ?

    • Camelia Juganaru

      Smantana se adauga dupa ce sunt fierte galustele, este scris in ultimul paragraf al retetei. Cat despre usturoi chiar am uitat. Am sa modific reteta. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *