Salutare dragilor! Dupa ce am petrecut un weekend minunat la Varsovia a venit timpul sa ma apuc si de treaba. Astazi discutam despre Papanasi aperitiv in Crusta de Malai, cu sos Gorgonzola. Reteta face parte din campania Retete Reinventate by Engie. Am fost provocata de ei sa reinventez cateva retete traditional romanesti. Tot in campania asta am facut si Lapte de Pasare cu Bezele si sos de Caramel sarat. O minunatie de reteta, fara prea multa modestie.
Prezentare video Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola
Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

M-am gandit destul de mult cum as putea sa reinventez papanasii nostrii dragi.
Dupa ceva teste (de care s-au bucurat gainile mele) am ajuns la varianta de aperitiv. Asa ca ceea ce va prezint in continuare este o varianta de papanasi facuti cu branza de vaci, branza telemea si un pic de usturoi. Compozitia asta se da prin malai si oua si se prajeste in forma de papanas. Sau in ce forma vreti voi pana la urma. Pentru servire am ales sa le fac un sos de gorgonzola, care este printre cele mai bune sosuri inventate pe pamant, ever!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- Pentru compozitie
- faina - 150 grame
- branza de vaci - 130 grame
- oua - 1 bucata
- branza telemea - 100 grame
- praf de copt - 2 grame
- sare - un varf de lingurita
- usturoi granulat - 1 lingurita
- Pentru sos gorgonzola
- smantana lichida - 100 ml
- branza gorgonzola - 150 grame
- ceapa verde - 1 legatura
- Pentru crusta
- oua - 1 bucata
- malai - 200 grame
- ulei - 500 ml
Instructions
Mai intai pregatim sosul:
- Intr-o cratita mica, cu baza mai groasa, punem smantana, ceapa verde tocata marunt si le incalzim.
- Peste smantana calda punem cuburi de branza gorgonzola si o lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Lasam sosul sa se raceasca usor.
Compozitia papanasilor:
- Intr-un bol se pune branza de vaci scursa, branza telemea rasa, oul, usturoiul granulat, sare si praf de copt. Se amesteca bine si se adauga faina. Se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen si nelipicios.
- Din aluat se formeaza papanasi care se dau prin ou batut si se acopera bine cu malai.
- Papanasii astfel formati se prajesc in baie de ulei pana cand crusta se rumeneste frumos.
- Se scot pe prosoape de bucatarie absorbante.
- Papanasii rumeni se servesc calzi cu sosul gorgonzola si rondele de ceapa verde sau chives.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.
Pentru retete traditional romanesti intrati aici.
Leave a Reply