Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

Salutare dragilor! Dupa ce am petrecut un weekend minunat la Varsovia a venit timpul sa ma apuc si de treaba.  Astazi discutam despre Papanasi aperitiv in Crusta de Malai, cu sos Gorgonzola. Reteta face parte din campania Retete Reinventate by Engie. Am fost provocata de ei sa reinventez cateva retete traditional romanesti. Tot in campania asta am facut si Lapte de Pasare cu Bezele si sos de Caramel sarat. O minunatie de reteta, fara prea multa modestie.

Prezentare video Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

By March 27, 2017

M-am gandit destul de mult cum as putea sa reinventez papanasii nostrii dragi.

Dupa ceva teste (de care s-au bucurat gainile mele) am ajuns la varianta de aperitiv. Asa ca ceea ce va prezint in continuare este o varianta de papanasi facuti cu branza de vaci, branza telemea si un pic de usturoi. Compozitia asta se da prin malai si oua si se prajeste in forma de papanas. Sau in ce forma vreti voi pana la urma. Pentru servire am ales sa le fac un sos de gorgonzola, care este printre cele mai bune sosuri inventate pe pamant, ever!

Ingredients

Instructions

Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

Mai intai pregatim sosul:

  • Intr-o cratita mica, cu baza mai groasa, punem smantana, ceapa verde tocata marunt si le incalzim.
  • Peste smantana calda punem cuburi de branza gorgonzola si o lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Lasam sosul sa se raceasca usor.

Compozitia papanasilor:

  • Intr-un bol se pune branza de vaci scursa, branza telemea rasa, oul, usturoiul granulat, sare si praf de copt. Se amesteca bine si se adauga faina. Se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat omogen si nelipicios.

Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

  • Din aluat se formeaza papanasi care se dau prin ou batut si se acopera bine cu malai.
  • Papanasii astfel formati se prajesc in baie de ulei pana cand crusta se rumeneste frumos.
  • Se scot pe prosoape de bucatarie absorbante.
  • Papanasii rumeni se servesc calzi cu sosul gorgonzola si rondele de ceapa verde sau chives.

Pofta mare!

Papanasi in Crusta de Malai cu Sos Gorgonzola

Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.

Pentru retete traditional romanesti intrati aici.

Cartofi acordeon cu Bacon si Cascaval Oua de Prepelita murate

Salata de Cartofi cu Macrou Afumat si Ceapa Rosie

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *