Panna Cotta

Panna Cotta este un desert traditional italian despre care se spune ca ar fi aparut in zona nordica a Italiei. Il veti gasi cam in toate meniurile restaurantelor din Italia si chiar prin restaurantele si cofetariile autohtone. Este un desert foarte simplu de facut care va v-a gadila placut papilele gustative. Mie una mi se pare ca aduce cumva cu textura cremei de zahar ars.

Prezentare video Reteta de Panna Cotta

Panna Cotta

By June 11, 2014

Acest desert este practic o crema de lapte si smantana in care se adauga gelatina. Se lasa la inchegat si se serveste cu diferite toppinguri precum fructe, caramel, ciocolata sau siropuri. Eu am servit-o alaturi de capsuni si miere.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 10
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  • Gelatina pudra se amesteca cu laptele.

Panna Cotta Panna Cotta

  • Smantana se pune intr-o cratita cu fundul gros. Se adauga zahar si se pune la foc mic.

Panna Cotta

  • Se lasa sa dea in clocot smantana si apoi se adauga laptele amestecat cu gelatina. Se mai lasa un minut pe foc sa se omogenizeze.
  • La final se adauga esenta de vanilie in compozitie.

Panna Cotta Panna Cotta

  • Compozitia se pune in forme. Eu am ales sa folosesc forme rotunde din silicon, pentru briose. Se pot folosi bine inteles si cele din metal, sau chiar plastic.

Panna Cotta Panna Cotta

  • Dupa ce ati umplu formele, lasati compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Apoi puneti formele in frigider pentru minim patru ore. Eu va recomand sa le lasati chiar peste noapte pentru a va asigura ca s-a inchegat suficient.
  • Panna Cotta se scoate din forme si se seveste cu toppingul preferat.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *