Paine umpluta cu Mozzarella si Cascaval

Salutare dragilor! Astazi am sa va povesteasc despre o reteta pe care am descoperit-o pe facebook. Painea asta umpluta cu mozzarella si cascaval care a devenit virala pe internet. Dupa ce am vazut-o evident ca mi s-a facut o pofta grozava si a trebuit sa incerc reteta. Din pacate a fost atat de buna incat s-a mancat imediat asa ca a trebuit sa o fac din nou. Si cum a cucerit internetul si familia mea am zis ca trebuie sa o fac si pentru blog nu?

Prezentare video Paine umpluta cu Mozzarella, Cascaval, Unt, Usturoi si Patrunjel

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

By September 8, 2016

Sa va explic: se ia o paine maricica cu crusta crocanta, cam cum e painea taraneasca. Se taie in romburi fara a taia pana la capat. In spatiile create se introduce din plin unt aromat cu usturoi si patrunjel (care e atat de bun incat se poate manca simplu cu paine). Apoi muuuulta branza la alegere pana umpleti toate spatiile. Sare si piper. Painea asta se inveleste foarte bine in staniol si se coace in cuptor. Untul se topeste, aromeaza si inmoaie tot miezul de paine, iar cascavalul umple toate spatiile din paine, se topeste si ulterior se intinde intr-un mod decadent. Va ploua in gura? Mie da si mi s-a facut si brusc foame!

Painea asta m-a facut sa devin violenta la filmare. Nu am reusit sa ii fac finalul imediat ce am scos-o din cuptor ceea ce a insemnat ca a trebuit sa mai astepte putin pe aragaz. Toata lumea care trecea pe langa ea mai fura un cubulet de paine. Zau ca trecusem deja la amenintari ca sa o protejez.

Sa vedeti cat e de usor de facut!

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • Untul la temperatura camerei se amesteca cu patrunjel tocat marunt, sare si usturoi trecut prin presa. Se omogenizeaza foarte bine.

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • Painea se taie in romburi, dar nu pana la capat.

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • In spatiile create se introduce untul aromat. Eu am folosit o pensula pentru aceasta operatiune. Puneti tot untul, nu va zgarciti.

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • Apoi dupa ce ati umplut spatiile cu unt este momentul sa le umpleti si cu mozzarella data pe razatoarea mare.
  • Pe unde mai e loc indesati felii de cascaval.

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • Painea se condimenteaza cu sare si piper si se inveleste in folie de aluminiu.

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute. Apoi se desface folia si se mai lasa pentru 5 minute pentru a se rumeni.

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

  • Se serveste calda cu multa pofta!

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.

Sandwich cu Pui Oua umplute picante

 Saratele romanesti Aperitiv cu somon si crema de branza

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *