Paine Impletita

Salutare dragilor! Cum va reveniti dupa sarbatorile pascale pline de aromonie si mese imbelsugate? Desi pare greu de crezut ca mai am chef de bucatarit dupa cea mai mare sarbatoare crestina, iata ca ma surprind pe mine insami. M-am gandit sa pregatesc o Paine Impletita. Dupa cateva zile in care am mancat numai paine de cumparat am decis ca ar fi cazul de o paine de casa.

Prezentare video Paine Impletita

Paine Impletita

By April 11, 2018

Painea asta se face foarte usor si este foarte aspectuoasa. Facem rapid un aluat din faina, apa, lapte, drojdie, sare, zahar, unt si oua. Dupa perioada de crestere de rigoare impartim aluatul si il impletim, fiecare dupa pricepere. Eu l-am impartit in 3 pentru sunt destul de convinsa ca asta e limita rabdarii mele. Dar daca va pricepeti puteti sa o impletiti si in 5.

Spor la treaba si sper sa va placa reteta de paine!

Paine Impletita

 

  • Prep Time : 01h 15min
  • Cook Time : 25 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Paine Impletita

  • Incalzim pe foc intr-o cratita apa, laptele si untul. Lasam pe foc sa se incalzeasca putin pana se topeste untul.

Paine Impletita

  • Punem in bolul mixerului jumatate din cantitatea de faina pe care o amestecam cu drojdie si zahar.

Paine Impletita

  • Adaugam ingredientele lichide caldute peste faina amestecata si mixam.
  • Lasam aluatul care s-a format sa creasca pentru 10 minute.
  • Schimbam para mixerului cu carligul de framantat, daca folositi robotul ca mine, si adaugam treptat ouale batute.
  • Adaugam si restul de faina. Cand aluatul devine prea gros incepem sa framantam de mana si adaugam sarea.

Paine Impletita

  • Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic. Il transferam intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si il lasam sa creasca timp de o ora sau mai mult pana cand isi dubleaza volumul.
  • Daca nu aveti rabdare sa lasati aluatul sa creasca in ritmului lui puteti sa il puneti in cuptorul electric la cea mai mica temperatura.

Paine Impletita

  • Dupa ce aluatul a crescut il rasturnam pe masa de lucru unsa cu ulei.

Paine Impletita

  • Impartim aluatul in 3 si din fiecare parte formam rulouri lungi.
  • Suprapunem capetele rulourilor si le impletim in 3.

  • Strangem bine painea la capete si o transferam pe o tava acoperita cu hartie de copt. Acoperim painea cu folie de plastic si o lasam sa creasca timp de 30 de minute.

Paine Impletita

  • Ungem painea crescuta cu galbenus amestecat cu lapte, o presaram cu seminte de susan si o coacem in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 de minute.

Paine Impletita

  • Dupa ce este gata o lasam sa se raceasca complet pe un gratar si apoi o portionam.

Paine Impletita

  • O impartim cu cei dragi!

Paine Impletita

Pofta mare!

Paine Impletita

Pentru mai multe retete de paine intrati aici.

Paine Neagra cu Seminte de In si Fulgi de Secara Paine Alba cu Seminte de Floarea soarelui si Dovleac

Paine umpluta cu mozzarella si cascaval

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *