Oua umplute picante

Salutare dragilor! Astazi am sa va vorbesc despre un preparat foarte popular pe mesele festive home made. Ouale umplute. Se fac cam cu fiecare ocazie cand se aduna familia si prietenii la masa. Clasice sunt cele umplute cu pate de ficat amestecat cu galbenus si maioneza. Gasiti reteta pentru ele aici

Trebuie sa va spun ca imi plac foarte mult ouale umplute. Si cele cu pate si maioneza si cele despre care am sa va vorbesc azi. De fapt cred ca printre preferatele mele sunt cele facute de mama lui R. Ea le taie in jumatate, le umple cu galbenus frecat cu pate, le uneste din nou si le acopera cu un sos de maioneza din care pune din plin. Imi ploua in gura in momentul asta, scuzati sinceritatea.

***cred ca o sa o sun pe mama lui R. sa o intreb reteta, poate ii trimit vreun mesaj subliminal si mai face cateva oua din acelea delicioase.

Prezentare video Oua umplute picante

Oua umplute picante

By August 19, 2016

M-am gandit sa caut si alte variante de a umple ouale pentru ca peste tot vedeam tot aceeiasi varianta. Dupa o emisiunea de-a Marthei Stewart  cand mi s-a facut o pofta grozava am decis sa ma apuc de treaba. Varianta pe care o vazusem la ea nu mi-a placut in totalitate asa ca am mai scormonit eu prin internet si carti de bucate si am gasit o reteta a Sandei Marin pe care am adaptat-o putin.

Nu stiu ce sa va mai zic despre ouale acesta decat ca sunt delicioase si ca trebuie mancate cu moderatie. Eu nu prea fac asa de des pentru ca sfarsesc tot timpul prin a manca prea multe odata. Nu va mai zic ce s-a intamplat dupa ce am terminat de filmat pozele din reteta asta pentru ca va puteti imagina singuri viteza cu care s-au consumat.

Pentru aceasta reteta va recomand sa faceti voi maioneza in casa pentru a o face mai acra putin. Maioneza din comert este dulce si nu prea se potriveste cu ouale umplute care sunt destul de grele. Nu va mai zic ca maioneza facuta in casa este mult mai sanatoasa! Gasiti reteta pentru maioneza de casa aici.

Ingredients

Instructions

Oua umplute picante

  • Mai intai fierbem ouale timp de 10 minute din momentul in care apa da in clocot. Trebuie fierte tari. Dupa ce sunt gata se dau de pe foc si se acopera cu apa rece pentru a se raci mai repede.

Oua umplute picante

  • Intre timp putem pregati umplutura: castravetii acrii si sunca se toaca marunt.

Oua umplute picante

  • Decojim ouale, le taiem in jumatate si le scoatem cu grija galbenusul.

Oua umplute picante (4)

  • Intr-un bol se amesteca galbenusurile sfaramate impreuna cu sunca, castravetii, sare, piper, boia si cateva picaturi de ulei de masline. Se amesteca bine si se adauga maioneza si mustarul. Dupa ce compozitia este omogenizata se poate pune la rece pentru 15 minute. Daca compozitia vi se pare prea groasa puteti sa mai adaugati maioneza.

Oua umplute picante

  • Compozitia se pune intr-un pos cu dui mai mare si se umplu ouale. Daca nu aveti pos puteti sa umpleti ouale cu o lingurita.

Oua umplute picante

  • Ouale se tin la frigider pentru 30 de minute inainte de servire. Eu le-am servit pe un pat de salata verde.

Oua umplute picante

Pofta mare si mult succes cu moderatia!

 

Oua umplute picante

Oua umplute picante

Pentru mai multe retete delicioase de aperitive intrati aici.

Aperitiv cu somon si crema de branza Saratele romanesti

Clatite aperitiv umplute cu sunca si cascaval Chiftele cu sfecla rosie si branza feta

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *