Oua umplute cu pate de ficat

Ouale umplute sunt un aperitiv excelent pentru mesele festive. Pana acum le faceam destul de simplut, dar o prietena mi-a dat aceasta idee de a decora ouale astfel incat sa semene cu puisori de gaina. Au iesit grozav si sunt foarte aspectuosi.

Prezentare video Reteta de Oua umplute cu Pate de Ficat

Oua umplute cu pate de ficat

By December 11, 2013

Puteti incerca diverse combinatii cu care sa umpleti ouale. Am vazut o reteta inclusiv cu somon. Eu am mers pe varianta simpla: cu pate de ficat, maioneza si galbenus, dar decorul a fost cel care a scos ouale mele din anonimat.

Ingredients

Instructions

  • Mai intai punem ouale la fiert. Le lasam cam 7-8 minute sa se fiarba tari.

Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat

Cat timp se fierb ouale pregatim umplutura:

  • Facem maioneza din doua galbenusuri conform retetei de aici.

Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat

  • Dupa ce ouale se fierb, le curatam de coaja si le taiem in doua. Scoatem galbenusurile si le adaugam peste maioneza. Adaugam pateul de ficat, o lingurita de mustar si mixam totul foarte bine folosind mixerul.

Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat

  • Umplem spatiul lasat de galbenus cu crema facuta anterior. Le punem pe o tava rasturnate, cu albusul in sus si crema in jos.

Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat

Sa incepem sa decoram ouale. Vom face mici puisori:

  • Din branza facem bilute mici de branza care vor forma capul puiului. Rupem o scobitoare in doua si fixam cu ajutorul ei capul puisorului pe jumatatea de ou.

Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat

  • Folosind bobitele de piper facem ochii. Din feliute mici de morcov facem ciocul puiului si din ardei taiat, fasii micute, facem creasta.

Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat Oua umplute cu pate de ficat

  • Din doua frunze mici de patrunjel facem aripile puiului.
  • Presaram pe tava patrunjel tocat marunt printre puisori.
  • Se lasa un pic la frigider inainte de servire.

Pofta buna!

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(8 votes, average: 2.75 out of 5)
Loading...

2 Responses to Oua umplute cu pate de ficat

  1. Lucia

    Bravo! Mi-a placut prezentarea cu multa imaginatie pricepere si rabdare!

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *