Salutare dragilor! Dupa sarbatorile Pascale ne gandim cu totii la mancare mai sanatoasa, mai usoara si mai fara carne. De fiecare data cand ma gandesc sa fac o reteta vegetariana am tendinta de a gati ceva cu orez sau cu paste. Asa este si reteta de azi, Orez mexican cu fasole, porumb, branza cheddar si passata de rosii Cirio. Este o combinatie excelenta, care trebuie musai incercata.
Pentru partea cu rosiile (mai ales ca nu sunt in sezon) am apelat la bunatatile de la Cirio. Pentru reteta asta am folosit Passata Rustica Cirio, un suc de rosii consistent si grosut, care ofera mancarurilor o super consistenta. Cirio, este o companie italiana, care produce conserve de tomate incepand din 1856.
Gasiti in gama lor rosii prunisoare decojite, pasta de rosii (bulion gros), passata de rosii (in varianta cu pulpa de rosii si in varianta cremoasa), sosuri pentru paste, cubulete de pulpa de rosii cu usturoi, busuioc, ierburi aromate si multe alte produse delicioase.
Eu vi le recomand cu mana pe inima pentru ca de obicei fac singura conservele in fiecare toamna si stiu ce gust au produsele facute cu simtul raspunderii, din ingrediente de buna calitate.
Orez mexican cu fasole, porumb si cheddar

O sa vedeti ca reteta asta este absolut minunata. Orezul merge de minune cu fasole si porumb, Passata Rustica Cirio ii da o cremozitate minunata, iar branza cheddar face ca totul sa fie decadent. E atat de tare cum se intinde branza aia cheddar fierbinte incat nu o sa mai faceti niciodata orez fara sos de rosii si branza.
Eu am folosit orez alb, porumb de la conserva, fasole rosie minunata si cremoasa, passata rustica, ceapa alba, ceapa verde, patrunjel verde, usturoi, condimente si cheddar.
Spor la treaba!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- orez - 250 gr
- sare grunjoasa - o lingurita
- Passata Rustica Cirio - 300 gr
- porumb - o conserva
- fasole rosie - o conserva
- ceapa alba - 1 bucata medie
- ceapa verde - 3 fire
- usturoi - 4 catei
- patrunjel - o legatura
- branza cheddar - 200 gr
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- fulgi de chili - 1/2 lingurita
- ulei de masline - 30 de ml
Instructions
- Orezul se fierbe clasic: o masura de orez la doua masuri de apa. Se adauga lingurita de sare grunjoasa si se lasa la foc potrivit. Din momentul in care apa a dat in clocot se fierbe acoperit, la foc mic, timp de 15 minute. Se opreste focul si se mai lasa acoperit inca 10 minute.
- Intr-o tigaie se incing 30 de ml de ulei de masline si se caleste ceapa alba, tocata marunt, timp de 7 minute.
- Se adauga fasolea si porumbul. Dupa 2 minute adaugam Passata Rustica de la Cirio si amestecam bine. Lasam sa scada 5 minute.
- Condimentam sosul cu sare, piper si fulgi de chilli dupa gust.
- Se adauga orezul si ceapa verde, se amesteca bine si se mai lasa 2 minute.
- Se opreste focul si se adauga branza cheddar data pe razatoarea mare. Se amesteca energic pentru ca branza sa se topeasca uniform.
- La final se adauga patrunjel proaspat si se serveste cu multa pofta!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.
Pentru mai multe retete de garnituri intrati aici.
Leave a Reply