Orez cu urzici

Salutare! De ceva vreme a venit sezonul urzicilor si al leurdei, vestitorii primaverii culinare, God bless us all! Asa ca am decis sa sarbatoresc aceasta minunata intoarcere a primaverii prin a face Orez cu urzici. Ma gandeam de mai de mult sa fac retete cu urzici si iata ca a venit momentul.

Prezentare video Reteta de Orez cu Urzici

Orez cu urzici

By March 23, 2015

Leudra este o minunatie a primaverii, usturoiul nostru salbatic si gustos. Mie imi place la nebunie. Si mi se pare asa tare ca de cand s-a ivit primul fir de leurda in piata ne intrecem care mai de care cu retete de leurda si alte produse de sezon. A venit primavara culinara in gradina blogurilor culinare!

In privinta urzicilor ele nu sunt chiar asa de prietenoase precum leurda, dar sunt absolut delicioase si foarte sanatoase. Spun ca nu sunt foarte prietenoase pentru ca ne urzica destul de rau la cules si curatat, dar credeti-ma ca merita efortul!

Sa vedem ingredientele pentru Orez cu urzici:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Orez cu urzici

  • Urzicile se sorteaza si se inlatura cele cu frunza batrana, paiele si resturile de plante si se rupe cotorasul daca este cazul (daca urzicile sunt mai batrane cotorul o sa ramana mai tare, va orientati, nu e musai). Se spala in multe ape.
  • Se pune o oala cu apa la fiert si se oparesc urzicile timp de 10 minute pentru a se inmuia foarte bine. Dupa ce sunt fierte se scurg de zeama si se lasa sa se raceasca un pic. Nu se arunca zeama in care au fiert urzicile. O vom folosi la orezi si in plus de asta este foarte sanatoasa de baut. Incercati macar.

Orez cu urzici

  • Masura de orez se pune la fiert in doua masuri de apa cu un praf de sare. Cand apa da in clocot se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba, fara a ridica capacul sau a amesteca, pentru 10 minute. Se opreste focul si se mai lasa acoperit 10 minute. Daca apoi a format cateva cratere la suprafata inseamna ca orezul este perfect.

Orez cu urzici Orez cu urzici

Orez cu urzici Orez cu urzici

  • Intr-o tigaie se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt in 20 de ml de ulei de masline. Se calesc 5-7 minute sa se inmoaie bine.
  • Se adauga urzicile tocate marunt, orezul fiert si un polonic din zeama in care au fiert urzicile. Se amesteca si se lasa pe foc timp de 10 minute.

Orez cu urzici Orez cu urzici

Orez cu urzici Orez cu urzici

Orez cu urzici Orez cu urzici

  • Este momentul sa adaugati ceapa verde si leurda tocate marunt, sare, piper. Se mai lasa 5 minute si se verifica de gust.
  • Se serveste cald.

Orez cu urzici

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 4.29 out of 5)
Loading...

2 Responses to Orez cu urzici

  1. viorel

    gustos Felicitari

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *