Nutella de casa

Salutare dragilor! Ati vazut ca din cand in cand incerc sa recreez retetet faimoase si sa le fac in varianta DIY pentru acasa. Eu sunt convinsa ca toate marile produse industriale precum nutella, ketchup, mustar, sos BBQ, maioneza, chipsuri, budinca la plic etc. au inceput prin a fi pregatite intr-o mica bucatarie de casa/apartament, cu ingrediente putine, autentice si fara prea multe utilaje industriale. Asa ca nu vad de ce nu am putea sa incercam sa facem si noi in casa astfel de preparate. Sunt mai sanatoase, mai gustoase, le putem face pe placul nostru si cu siguranta merita efortul extra.

Asa ca la sugestia unei persoane care imi urmareste blogul am decis ca ar fi o idee buna sa va arat cum se face Nutella de casa. Cu totii iubim pasta asta ciocolatoasa, cu arome de nuci prajite, dulci. Merge perfect pe paine prajita crocanta, in clatite si in diverse prajituri.

Trebuie sa va spun ca am amintiri inca de cand eram mica cu paine prajita cu nutella sau finetti, cel din urma fiind preferatul meu, trebuie sa recunosc.

Prezentare video Nutella de casa

Nutella de casa

By September 2, 2016

Din cate inteleg exista o diferenta intre nutella si finetti, in sensul ca nutella este crema de ciocolata cu alune, iar finetti ar fi doar crema de ciocolata. Asa ca ceea ce facem noi azi este crema de ciocolata cu alune Nutella, ca sa nu existe confuzii.

Crema aceasta se face cu multe alune de padure care sa ii ofera consistenta si gustul specific, ciocolata cu lapte (am ales eu, dar se poate si cu ciocolata neagra), cacao, zahar pudra care sa se omogenizeze mai repede, ulei pentru consistenta, un praf de sare si esenta de vanilie pentru un plus de aroma.

O sa fie gata in 2 timpi si 3 miscari va promit.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Nutella de casa

  • Eu am cumparat alune de padure crude pe care a trebuit sa le gatesc. Le-am pus intr-o tava acoperita cu hartie de copt, am avut grija sa stea intr-un singur strat si le-am copt in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-12 minute. Alunele au tendinta de a se arde rapid asa ca trebuie sa le verificati din cand in cand. Cand sunt usor aurii insemna ca sunt gata. Se pot face si in tigaie.
  • Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Se pune bolul cu ciocolata peste o cratita cu apa clocotita si se amesteca pana cand toata ciocolata este topita.

Nutella de casa

  • Alunele se lasa sa se raceasca si se scot pe un prosop de bucatarie. Folosind prosopul frecati alunele intre ele astfel incat sa se desfaca coaja. Alegeti apoi alunele decojite si puneti-le intr-un bol.

Nutella de casa

  • Alunele se maruntesc foarte bine in chopper sau cu blenderul pana cand se transforma intr-o pasta lichida.
  • Peste acea pasta se adauga cacao si zahar pudra si se omogenizeaza.
  • Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Daca pasta obtinuta vi se pare prea groasa mai adaugati ulei.

Nutella de casa

  • Cand ajunge la consistenta dorita puteti sa o serviti pe paine prajita si in clatite.

Nutella de casa

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Lapte de pasare Galuste umplute cu prune

Papanasi moldovenesti Turta dulce

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *