Nuci umplute cu Ciocolata

Salutare dragii mei! A vorbit momentul sa vorbim despre Nucile umplute cu Ciocolata. Fursecurile fragede umplute cu ganache de ciocolata. Prima data cand am mancat nuci din astea au fost facute de prietena mea Maria, prajiturista. O stiti din reteta de Tort cu Pere. Inteleg ca ar fi o reteta veche, facuta de bunici si matusi pe vremuri. Despre asta nu as stii sa va zic prea multe pentru ca la mine nu se faceau.

Prezentare video Nuci umplute cu Ciocolata

Nuci umplute cu Ciocolata

By June 29, 2017

Am evitat ceva vreme reteta asta pentru ca nu aveam matrita speciala. Nu o sa o gasiti in supermarketuri, mai mult pe net si prin piete. Am tot vazut-o prin oborul de la ploiesti, dar era vreo 50 de lei ceea ce mi s-a parut mult prea mult.

Asa ca atunci cand am vazut aceasta matrita la un targ de vechituri din Chisinau am zis ca e momentul! Bine inteles ca am cumparat-o la jumatate de pret. E incredibil cate chestii se gasesc la targurile de vechituri. Va recomand o calatorie in istorie la Chisinau.

Am vazut ca se mai gasesc matrite din astea si in forma de braduti, ananas si altele. Faceti reteta fix la fel, dar probabil ca va trebui sa faceti guguloaiele de aluat mai mari, in functie de forma.

Nucile astea se fac dintr-un fel de aluat fraged cu oua si unt. Se formeaza bile micute care se preseaza in matrita incinsa si se gatesc pe aragaz/plita. Se umplu cu ganache de ciocolata si, optional, resturi de nuci. Puteti sa le umpleti si cu gem, nuci si alune divese sau crema de ciocolata!

Spor la umplut nuci!

Ingredients

Instructions

Nuci umplute cu Ciocolata

Mai intai facem gaanche-ul de ciocolata pentru ca trebuie sa stea la rece:

  • Intr-o craticioara cu baza mai groasa se pune ciocolata, smantana lichida, zaharul si se pune la foc mediu.

Nuci umplute cu Ciocolata

  • Se tine pe foc pana cand totul se transforma intr-un ganache omogen si lucios, amestecand din cand in cand. Se da de pe foc, se adauga esenta de rom, se lasa sa se raceasca si apoi se tine la frigider pana la folosire.

Aluatul pentru nuci:

  • In bolul mixerului se pune untul la temperatura camerei care se bate timp de 1 minut.

Nuci umplute cu Ciocolata

  • Se adauga praful de sare si zaharul si se amesteca pana cand zaharul este aproape dizolvat.
  • Adaugam esenta de vanilie, cate un ou pe rand si omogenizam bine inainte de a adauga celalalt ou.

Nuci umplute cu Ciocolata

  • Se adauga treptat faina si se amesteca bine. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, ferm, care poate fi modelat. Nu trebuie framantat excesiv pentru ca se va intari si nucile vor iesi tari. Se transfera intr-un bol curat si se pune la frigider pentru  30 de minute, chiar si mai mult daca aveti rabdare.

Nuci umplute cu Ciocolata

  • Din aluatul rece se formeaza bile micute, alungite. In principiu o bila de aluat pentru o nuca trebuie sa aiba cam 5 gr. Ori cantariti, ori faceti proba in matrita inainte de a o incinge. Ideal este ca aluatul sa nu iasa din forma de nuca. Nu e nici o problema daca se intampla oricum.

Nuci umplute cu Ciocolata

  • Dupa ce sunt toate gata, se incinge matrita pe focul cel mare al aragazului/plitei. Se unge usor cu ulei si se umple cu bile de aluat. Se inchide si se coc nucile timp de 1 minut pe fiecare parte. Sunt gata cand sunt rumene si cad din matrita.

Nuci umplute cu Ciocolata

  • Se fac in felul aceasta toate nucile si se lasa sa se raceasca complet.

Nuci umplute cu Ciocolata

Asamblarea nucilor:

  • Cojile de nuci se inspecteaza si se razuie usor cu un cutit excesul de aluat. Se umplu cu ganache de ciocolata si se preseaza usor pentru a se lipi.
  • La final se pudreaza cu zahar si se savureaza.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Batoane Bounty Piersici umplute cu Gem de Caise

Prajitura Tosca Dulceata de Cirese galbene

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *