Noua editie a Dictaturii Gastronomice de la Carusel Books

Salutare dragilor! Mi-am dat seama de curand ca am un blog culinar pe care nu se regasesc informatii despre carti de bucate, cu toate ca eu detin o colectie destul de bogata. Pai ce blog culinar e asta?!
Revelatia mea a venit la fix impreuna cu noua editie a  Dictaturii Gastronomice de Constantin Bacalbasa reeditata de Carusel Books. Am rasfoit din nou, cu placere, cartea lui Constantin Bacalbasa (spun din nou pentru ca mai am o editie) si am fost suprins placut de noua “fata” a cartii plina ilustratii simpatice si de binecunoscutele retete culese, incercate si prefatate de autor.

Noua editie a Dictaturii Gastronomice de la Carusel Books

Cartea este un mix de retete romanesti, dar si internationale care starnesc cu siguranta atentia si poftele oricarui gurmand sau pasionat de gatit. Escalop Franchard, Gasca cu Varza “(preparatie Jockey Club din Paris)”, salata din Frankfurt, salata de marule, dar si varza dulce cu slanina, bors cu pui de gaina, urzici, si multe altele care merita incercate.

Noua editie a Dictaturii Gastronomice de la Carusel Books

De fiecare data cand rasfoiesc carti vechi cu retete ale bucatarilor sau autorilor romani raman suprinsa de varietatea preparatelor si a ingredientelor. Cumva, cand te gandesti la preparate gatite si servite in spatiul romanesc, nu te duci cu gandul imediat la ingrediente sau preparate precum claponi, homari, castraveti prajiti, crema Chantilly, salata de sparanghel, andive, anghinare, bisque-uri si altele care au reiesit la suprafata in peisajul gastronomic romanesc doar de cativa ani. Sunt convinsa ca o experienta precum “Julie&Julia” varianta adaptata la o carte de bucate romaneasca ar fi o idee cu rezultate foarte gustoase si interesante.

Noua editie a Dictaturii Gastronomice de la Carusel Books

Partea buna la cartile de bucate vechi este ca au retete cu pui si gaini de curte cu metode de gatire adaptate puiului gospodaresc, nu celui de Avicola. Si cum in cartile de bucate de dupa ’90 pasarile de curte au cam disparut din meniu, pentru mine cele 30 de pagini de retete cu pasari de curte sunt perfecte pentru imbogatirea retetelor pe care le gatesc saptamanal.

Noua editie a Dictaturii Gastronomice de la Carusel Books

Asadar va invit sa cautati si voi carti de bucate vechi, in special Dictatura Gastronomica a lui Constantin Bacalbasa pentru ca cele “1501 feluri de mancari” va vor da cu siguranta idei noi in bucatarie pentru retetele din meniul saptamanal sau pentru ocazii speciale.

Noua editie a Dictaturii Gastronomice de la Carusel Books

Va invit pe site-ul celor de la Carusel Books pentru a descoperi si alte titluri interesante.

Spor la citit si gatit!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *