Negresa

Negresa este de departe unul dintre deserturile mele favorite de casa. Imi place si sa o mananc si sa o fac. Este pur si simplu delicioasa. Atat de delicioasa incat primele dati cand am facut abia am prins si eu un colt. Dar m-am invatat. Acum fac portie dubla pentru pofticiosii mei.

Prezentare video Reteta de Prajitura Negresa

Negresa

By December 17, 2013

Negresa este practic un pandispan cu cacao copt, peste care se aseaza frumos, o glazura de ciocolata lucioasa si gustoasa. Este destul de usor de facut si am o matusa care face cea mai buna negresa din lume. Va jur!

Ingredients

Instructions

Mai intai facem pandispanul:

Negresa Negresa

  • Intr-un bol mare amestecam zaharul cu cacao. Apoi incorporam laptele. Am amestecat cacaoa cu zaharul pentru a nu face cocoloase atunci cand pun laptele.

Negresa Negresa

  • Incorporam untul topit si esenta de rom.

Negresa Negresa

  • Separat amestecam faina cu praful de copt. O incorporam treptat in compozitie dupa ce am cernut-o.

Negresa Negresa

  • Apoi incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam un galbenus si amestecam pana se inglobeaza complet si abia apoi adaugam altul.

Negresa Negresa

  • Folosind un mixer batem albusurile spuma.

Negresa Negresa

  • Incorporam spuma de albusuri in crema, amestecand cu miscari verticale.

Negresa

  • Aluatul este gata pentru a fi pus la cuptor intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Negresa

  • Il coacem pentru 30 de minute pana cand o scobitoare infipta in mijlocul tavii iese curata.
  • Dupa ce aluatul este gata il lasam deoparte pana se raceste complet. Timp suficient sa facem glazura.

Negresa

Pentru glazura:

  • Intr-o craticioara amestecam zaharul cu cacao si incorporam laptele. Punem esenta de rom si un praf de sare. Adaugam bucata de unt si punem pe foc.

Negresa Negresa

Negresa

  • Lasam sa clocoteasca incet pana se topeste untul si totul se leaga.

Negresa Negresa

Negresa

  • Asezam glazura intr-un strat serios si uniform peste pandispan.
  • Presaram cu bombonele.

Negresa

  • Se lasa la frigider cateva ore inainte de taiere. Se taie in dreptunghiuri sau dupa pofta dvs.

Negresa

Pofta buna!

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4.25 din 5 voturi)
Loading...

8 Responses to Negresa

  1. Dana Cristea

    Tare mult imi place site-ul tau, felicitari, te pup :*

    • Camelia Juganaru

      Multumesc mult!:*

  2. Georgiana

    Hmm, foarte bine arata. Ador negresa 🙂

  3. Mimmi

    Perfecta !
    Umeda si ciocolatoasa asa cum imi place si mie. ce pofta mi-ai facut !

  4. Mariana Elisa

    Se vede ca esti talentata si pasionata de ceea ce faci. Felicitari pentru prezentare. Mult succes in continuare.

  5. Mariana Elisa

    Esti talentata si pasionata de ceea ce faci. Felicitari pentru prezentare. Mult succes in continuare.

    • Camelia Juganaru

      Multumesc mult pentru apreciere!

  6. Melania

    Mi-a iesit foarte bine, si a avut succes la cei dragi! Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *