Negresa cu ciocolata si visine

Buna ziua dragii mei! Pietele sunt pline de visine si asa sunt si sacosele cu care m-am intors de la piata. Am plecat la cumparaturi pornita sa fac visinata pentru la iarna si ceva dulce cu visine.

Mama a facut zilele trecute un delicios pandispan cu visine (imediat ce fur reteta o sa o fac si pentru blog) si am vrut sa fac o prajiturica usor diferita, desi pandispanul facut de mama este printre prajiturile mele preferate cu visine din lume.

Prezentare video Negresa cu ciocolata si visine

Negresa cu ciocolata si visine

By June 25, 2015

Am stat eu si m-am gandit si mi-am dat seama ca imi place foarte mult combinatia de visine acrisoare si ciocolata, asa ca nu putea fi decat potrivita o negresa cu ciocolata si visine.

Se face aproape la fel ca negresa clasica doar ca la baza ei sunt visine coapte si delicioase.

Stati pe aproape pentru a vedea cat de usor se face si cat de buna este negresa mea!

Prep Time : 35 minutes. Cook Time : 40 minutes Yield : 6

Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingredients


Instructions

Sa vedeti cum facem:

Negresa cu ciocolata si visine

  • Intr-o cratita mica se pun visinele (spalate si curatate de samburi) impreuna cu doua linguri de zahar. Se lasa pe foc timp de 10 minute astfel incat sa isi lase suc si sa se inmoaie putin.
  • Intr-o alta craticioara se pune ciocolata neagra, cea cu lapte, smantana dulce si untul. Se lasa la foc mic pana cand toate ingredientele se topesc si toata compozitia devine omogena. Ar trebui sa fie ceva similar unei glazuri.

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

  • Dupa ce totul se leaga se adauga cacao, se amesteca bine cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase, se mai lasa 2 minute pe foc si apoi se da deoparte.
  • Cele 3 oua se bat bine cu un praf de sare, se adauga esenta de migdale, cea de vanilie (puteti sa nu puneti arome daca nu va plac) si se adauga zaharul treptat.

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

  • Se adauga treptat amestecul de ciocolata facut mai devreme si se amesteca foarte bine.
  • Praful de copt se adauga peste faina si se amesteca bine.
  • Faina se adauga treptat in compozitie amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
  • Dupa ce ati adaugat toata faina aluatul ar trebui sa fie legat si usor grosut.

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

  • Se adauga visinele impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o si se amesteca bine. In functie de cata zeama si-au lasat visinele este posibil sa mai fie nevoie sa adaugati faina. La mine a mai fost nevoie asa ca am mai adaugat 3 linguri.

Negresa cu ciocolata si visine Negresa cu ciocolata si visine

  • Toata povestea ce am facut-o se toarna intr-o tava/vas de yena acoperita cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese uscata si nelipicioasa.

Negresa cu ciocolata si visine

  • Dupa ce negresa este gata, se lasa sa se raceasca complet in tava, se portioneaza si se serveste.

Negresa cu ciocolata si visine

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *