Naut crocant

Hello my little munchkins! Astazi va povestesc despre o descoperire grozava pe care am facut-o de curand. Naut crocant, condimentat, gatit la cuptor. Un snack grozav, usor de facut si super gustos.

Trebuie sa va spun ca din placate imi plac foarte mult chestiile astea de rontait: alune crocante in crusta, chipsuri picante, seminte si alte chestii similare, prea bune si prea nesanatoase.

Ei bine nautul asta crocant ne scapa de o grija. Daca tot rontaim chestii, macar despre nautul asta stim cum este facut si ce contine. Win – win situation!

Prezentare video Naut Crocant

Naut crocant

By September 10, 2016

Nu prea inteleg de ce la noi, in marea tara de mancatori de fasole, nautul nu este prea popular. Are o gramada de intrebuintari. Se poate face pasta de naut, adica hummus delicios, se poate fierbe si manca ca atare cu putin ulei de masline, merge in tocana cu suc de rosii, in Italia am mancat o supa cu naut delicioasa, se poate folosi in salate si in multe alte preparate. Nu inteleg de ce la noi nu prea se consuma. Este foarte asemanator cu fasolea.

Puteti sa cumparati naut uscat si sa il fierbeti voi pana se inmoaie. O oala sub presiune este foarte utila la aceasta operatiune pentru ca scurteaza timpul de gatire. Sau puteti sa cumparati naut fiert la conserva, ceea ce reduce mult timpul de gatire al retetelor, dar este un pic mai scump decat cel uscat. Ambele variante sunt perfecte pentru orice reteta.

Pentru acest preparat eu am folosit naut gata fiert, pe care l-am condimentat in fel si chip si l-am gatit la cuptor pana a fost crocant.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Naut crocant

  • Nautul se scurge de zeama din conserva si se clateste rapid cu apa. Apoi se scurge si se usuca bine cu prosoape de bucatarie. Pentru a fi crocant el trebuie foarte bine uscat inainte de gatire. Adunati cojile de naut care se desfac.

Naut crocant

  • Boabele de naut se pun intr-un bol si se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi, curry si oregano. Se amesteca bine pentru ca toate boabele de naut sa fie bine acoperite de mixul de condimente.

Naut crocant

  • Boabele de naut condimentate se pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Va sfatuiesc sa le aranjati intr-un singur strat.

Naut crocant

  • Se picura cu putin ulei de masline si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand sunt crocante. Dupa 15 minute scoateti tava si rasuciti boabele de naut.
  • Se servesc dupa ce se tempereaza putin. Sunt foarte bune si reci.

Naut crocant

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de aperitive si snacks-uri intrati aici.

Nachos cu sos de branza Saratele romanesti

Bruschete cu vinete inele de ceapa - Onion rings

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *