Musaca de cartofi

Musaca de cartofi. Dragii mei astazi o sa va prezint o reteta de comfort food sau mancare de suflet. Genul acela de mancare nepretentioasa, dar super gustoasa, care te incalzeste asa pe dinauntru cand o mananci. Mancare din aceea pe care te bucuri ca o ai in frigider dupa o zi grea. Cam cum sunt tocanitele si supa cu galuste.

Eu va prezint astazi Musaca de cartofi cu piure de cartofi si carne tocata calita cu ceapa si mirodenii. E asa o musaca cum mancam cand eram mica si cum face mama mea. Puteti sa o faceti si cu cartofi taiati in rondele subtiri, fierti sau prajiti, existand si aceste variante. Mie personal imi place mai mult varianta cu piure de cartofi, cea cu cartofi prajiti mi se pare cam grea, nejustificat de grea pentru o musaca.

Prezentare video Musaca de Cartofi

Musaca de cartofi

By February 24, 2016

Musacaua este de inspiratie turceasca si a ajuns la noi pe aceasta filiera, tot cam asa a ajuns si la greci.

Atunci cand am fost in Grecia am fost suprinsa ca acolo se face musaca cu sos Bechamel, scortisoara si vinete. Eram ferm convinsa ca musacaua se face doar cu cartofi. Mi-a placut foarte mult varianta cu bechamel si cam toate musacalele pe care le-am mancat in Grecia au fost bestiale. Poate ca voi face pentru blog si varianta cu bechamel.

In materie de musaca gasiti pe blogul meu o varianta de musaca cu vinete si legume inspirata dupa reteta lui Radu Anton Roman. Este una dintre primele retete facute de mine si o gasiti aici.

Am facut aceasta musaca cu carne tocata de porc, dar se poate face si cu vita, curcan, pui sau miel. Pentru un piure delicios am folosit unt si smantana dulce.

Sper sa va placa reteta!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Musaca de cartofi

  • Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa tocata marunt timp de 6-7 minute pana se inmoaie putin.

Musaca de cartofi

  • Separat se pun cartofii curatati si taiati cuburi, la fiert in apa in care se pune o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba aproximativ  20 de minute sau pana cand o furculita intra usor intr-o bucata de cartof. Daca vreti sa fiarba mai repede puteti sa acoperiti oala cu un capac.

Musaca de cartofi (3)

  • Peste ceapa calita se adauga carnea tocata si se amesteca bine. Desfaceti gramajoarele de carne astfel incat carnea sa se gateasca uniform. O lasam pe foc cam 8 minute pana cand isi schimba culoarea.

Musaca de cartofi

  • Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru uscat, suc de rosii, se amesteca si se mai lasa pe foc 5 minute.

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

  • Dupa ce cartofii sunt fierti se dau de pe foc si se scurg bine de apa.

Musaca de cartofi

  • Se condimenteaza cu putina sare (am mai pus si la fiert), piper, se adauga unt, smanatana dulce si se paseaza pana cand se obtine un piure catifelat. Pentru reteta aceasta va trebuie un piure mai tare asa ca adugati smanatana treptat.

Musaca de cartofi

  • Se pregateste o tava/vas de jena care se unge cu unt.

Musaca de cartofi

  • La baza se pune un strat din jumatate din piureul de cartofi. Apoi se pune compozitia de carne, se aranjeaza uniform si deasupra se acopera cu restul de piure de cartofi.

Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

  • Se aranjeaza frumos si se gratineaza in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand este rumenita frumos deasupra.

Musaca de cartofi

  • Se serveste calduta cu multa pofta!

Musaca de cartofi

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de mancare gatita intrati aici.

Tocana de pui cu fasole si coriandru Piure de cartofi in stil unguresc

Tocana de vita la cuptor Sarmale cu carne de curcan (10)

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *