Muraturi asortate

Buna ziua dragilor! Am ramas in urma cu cateva retete de muraturi pentru iarna. Una dintre retete este cea de Muraturi asortate. Incerc sa pun in fiecare an mai multe feluri de muraturi. Printre preferatele familiei mele sunt aceste muraturi asortate care, fie vorba intre noi, sunt puse de cele mai multe ori de tata. Eu  nu prea ma omor dupa muraturile in saramura, le prefer pe cele in otet, dar particip intotdeauna cu drag la pusul muraturilor. Asa ca am zis sa impartasesc cu voi reteta familiei Juganaru de muraturi asortate.

Prezentare video Muraturi Asortate

Muraturi asortate

By November 9, 2015

Pentru aceste muraturi eu am folosit gogonele, pepene rosu, gogosari, ceapa, conopida, morcovi, castraveti, ceapa, ardei iute si pere. Puteti folosi orice combinatie de legume va este pe plac. Puteti incerca sa puneti la murat si alte fructe cum ar fi boabe de struguri sau gutui.

In rest le-am pus la murat cu saramura si mirodenii cum ar fi frunze de telina, boabe de mustar, de piper, ustutoi si marar uscat.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Yield : 8
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Muraturi asortate

  • Mai intai am pregatit saramura. Am pus pe foc 2 litri de apa impreuna cu doua linguri de sare grunjoasa. Am pus muraturile intr-un borcan de 4.25 litri in care mi-au incaput aproximativ 2 litri de lichid. Saramura pentru muraturi se face amestecand 1  litru de apa cu o lingura de sare grunjoasa. Asta este proportia recomandata din mosi stramosi. Sarea grunjoasa trebuie sa fie neiodata, altfel muraturile se vor strica. Am lasat saramura pe foc pana cand sarea s-a dizolvat complet. Nu am dat-o in clocot.
  • Am feliat morcovii, ceapa am taiat-o in rondele si conopida am desfacut-o in buchetele.
  • Am pregatit borcanul la baza caruia am aranjat cateva bete de marar uscat, cateva frunze de telina, rondele de ceapa, cativa catei de usturoi, cateva foi de dafin, bucatele de hrean si boabe de piper si mustar.
  • Deasupra am aranjat toate legumele printre care am mai pus bucatele de hrean, catei de usturoi, foi de dafin. Le-am aranjat foarte bine astfel incat sa incapa cat mai multe.

Muraturi asortate

  • Trebuie sa fiti atenti sa luati un pepenas care sa incapa in borcan. Noroc ca am luat doi pepenasi pentru ca doar unul a vrut sa intre in borcan.
  • Peste legume am mai pus boabe de piper si de mustar, frunze de telina, foi de dafin si bete de marar.
  • Am turnat deasupra saramura calduta si am inchis bine borcanul.
  • Muraturile au fost gata de mancat dupa aproximativ o luna. Eu le pastrez in beci, dar stau foarte bine si in camara sau in balcon. Este important sa nu inghete.

Muraturi asortate

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de muraturi si conserve intrati aici.

Castraveti murati in otet Gogonele murate

Gogosari in otet Ardei murati umpluti cu varza

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *