Mousse cu ciocolata neagra

Hello my dears! Astazi o sa va prezint unul dintre cele mai simple deserturi din lume. Mousse de ciocolata. Eu l-am facut cu ciocolata neagra, dar bineinteles se poate face si cu ciocolata alba sau cu ciocolata cu lapte. Am descopertit un nou tip de ciocolata neagra care imi place super mult asa ca de aceea am facut acest mousse cu ciocolata neagra.

Prezentare video Mousse cu ciocolata neagra

Mousse cu ciocolata neagra

By March 22, 2016

Mousse-ul este o crema aerata de ciocolata, cu o textura pufoasa, fina, super usoara. Diferit de budinca de ciocolata care are o textura cremoasa, mult mai densa.

Mousse-ul poate fi preparat ca desert sau aperitiv sarat (bininteles cu alte ingrediente).

Pentru a obtine textura aerata a acestui desert se folosesc oua si frisca lichida.  In afara de asta puteti folosi fructe, menta sau alte arome.

Mousse-ul de ciocolata se poate servi ca desert asa cum este el impreuna cu fructe sau poate fi parte dintr-un tort. Puteti sa faceti un tort cu mousse de ciocolata neagra, alba si ciocolata cu lapte. Cele trei straturi de mousse suprapuse vor face un tort foarte aspectuos si delicios!

 

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Mousse cu ciocolata neagra

  • Intr-o cratita cu baza mai groasa se amesteca cele doua galbenusuri, zaharul si 100 de gr de smantana lichida. Se amesteca bine si se pune la foc mic pentru 3-4 minute cat sa se ingroase putin. Nu trebuie fiarta, vrem doar sa o ingroasam putin.

Mousse cu ciocolata neagra

  • Ciocolata se toaca marunt si se topeste pe baie de abur sau in cuptorul cu microunde.

Mousse cu ciocolata neagra

  • Ciocolata topita se adauga peste crema de galbenusuri si smantana, se omogenizeaza si se lasa sa se raceasca complet.

Mousse cu ciocolata neagra

  • Restul de 135 de gr de smantana lichida se bate bine cu mixerul pana devine frisca.
  • Frisca se adauga treptat peste crema de ciocolata si se amesteca bine.

Mousse cu ciocolata neagra

  • Dupa ce ati adaugat toata frisca si ati amestecat bine, lasati mousse-ul la frigider pentru 30 de minute inainte de servire.

Mousse cu ciocolata neagra

  • Se serveste cu putina ciocolata rasa deasupra si fructe.

Mousse cu ciocolata neagra

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.

Rulada de ciocolata cu crema de ciocolata alba Tort cu pere, migdale si ciocolata

 Bomboane de ciocolata Cheesecake cu ciocolata

 

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *