Mojito

Hola amigos! Am decis sa fac cateva clipuri cu retete de cocktailuri, perfecte pentru zilele acestea calduroase de vara. In trecut v-am aratat cum se prepara Sangria, o bautura delicioasa si tot din zona asta, oarecum. Va prezint azi iubitul Mojito!

Probabil ca stiti deja ca sunt o mare mancacioasa, chiar gurmanda mi-as permite sa zic. Apreciez majoritatea mancarurilor si ingredientelor care sunt considerate delicioase si decadente. Si cum e poate de asteptat cam asa stau lucrurile si in privinta bauturilor alcoolice, ca doar despre ele vorbim. As putea sa va zic mai degraba care sunt cele care nu imi plac. Lista cu cele care imi plac e prea lunga! Si daca si voi sunteti in partea asta a lumii o sa fac mai multe retete din astea de acum incolo.

Gata! Suficient despre mine!

Prezentare video Reteta de Mojito

Mojito

By August 7, 2015

Mojito este un cocktail cubanez cu origini in Havana (v-am zis ca mi-as dori foarte tare sa merg in Cuba???). In mod traditional se face folosind 5 ingredinete: rom alb, zahar ( sau sirop din trestie de zahar), suc de lime, apa minerala si menta. Toata combinatia asta de ingrediente fresh si dulci ascunde cumva taria romului si face ca Mojito sa fie unul dintre cocktailurile populare in intreaga lume, vara, si nu numai. La o adica eu pot sa beau Mojito si iarna.

Asa ca fapt divers, Mojito era bautura preferata a lui Ernest Hemingway. Barul sau preferat, La Bodeguita del Medio, este un loc faimos din Cuba datorita clientilor sai faimosi si a faptului ca se pare ca Mojito a fost inventat acolo.

Daca si voi sunteti ca mine si apreciati un cocktail facut ca la carte garantez cu viata pentru reteta de mai jos:

  • Prep Time : 5 minutes
  • Yield : 1

Ingredients

Instructions

Mojito

  • Intr-un pahar inalt de cocktail se pune zaharul si jumatatea de lime, taiata in sferturi. Se striveste totul folosind un pistil. Scopul este sa eliberam sucul si aroma din lime si sa le amestecam bine cu zaharul.
  • Se adauga frunzele de menta in pahar si se amesteca si ele acolo pentru a le elibera aroma. Barmanii le plesnesc intre palme ca si cand ar aplauda, inainte de a le pune in cocktail.

Mojito

  • Se adauga fulgii de gheata, romul si apa minerala (daca nu stiti cum sa obtineti fulgi de gheata in lipsa vreunui device puteti sa puneti cuburile in mai multe pungi si sa le striviti cu ciocanul de snitele sau sa dati cu ele de pamant). Se amesteca un pic si se adauga cuburile de gheata.

Mojito

  • Important este ca zaharul sa fie bine dizolvat, romul sa fie de buna calitate si lamaia verde sa fie aromata.
  • Se serveste cu moderatie si cu pofta!

Mojito

Enjoy!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *