Minitorturi fara gluten cu piscoturi si fructe

Salutare! Astazi va prezint reteta mea de Minitorturi cu Piscoturi si fructe, fara gluten. Este un desert simplu, as putea spune chiar mai simplu decat Tiramisu, daca ne raportam la folosirea piscoturilor, dar de efect. Puteti sa il pregatiti pentru o masa festiva fara probleme.

Cu acesta reteta particip la campania “Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr.Shar” intiata de Dr. Shar Romania impreuna cu gazda campaniei gourmandelle. Campania are ca scop inmultirea numarului de retete fara gluten din blogosfera culinara autohtona, pentru persoanele care au intoleranta la gluten sau sunt adeptii unei diete fara gluten. Scopul acestei campanii fiind unul nobil am pus si eu umarul la treaba si am creat cateva retete cu tema festiva de Craciun.

Sper sa va placa!

Prezentare video Reteta de Minitorturi cu Piscoturi si Fructe fara gluten

Minitorturi fara gluten cu piscoturi si fructe

By December 18, 2014

La aceasta reteta am folosit piscoturi si faina fara gluten de la Shar. Daca doriti sa achizitionati aceste produse sa stiti ca se gasesc in toate supermarketurile si hypermarketurile. Pentru ca nu am fost foarte preocupata pana acum de gluten nu le-am observat, dar de cand am inceput sa lucrez cu produsele de la Shar imi sar in ochi pe peste tot.

Puteti inlocui piscoturile si faina fara gluten cu produse obisnuite daca nu doriti sa realizati un desert fara gluten:

 

Ingredients

Instructions

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

Mai intai am pregatit pandispanul, baza pentru torturi:

  • Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul folosind un mixer. Treptat am adaugat si uleiul in compozitie.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Separat am amestecat ingredientele uscate: faina si praful de copt. Am adaugat amestecul uscat, treptat, peste cel umed realizat anterior.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Am batut albusurile spuma cu praful de sare. Am incorporat spuma de albusuri peste compozitia de galbenusuri. Am amestecat pana la inglobare totala.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Intr-o tava acoperita cu hartie de copt am turnat compozita pentru pandispan. Ideea este sa iasa un pandispan subtire, pe care il vom taia, deci nu conteaza foarte tare forma tavii, doar sa fie intinsa. Bine acum, totusi trebuie sa nu folositi cea mai mare tava din dotare pentru ca o sa iasa prea subtire pandispanul. Tava mea are un diametru de 24 de cm, deci ceva similar.
  • Am copt pandispanul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute si apoi l-am lasat sa se raceasca complet.

Intre timp am facut crema pentru torturi:

  • Am pasat banana coapta folosind o furculita. Peste ea am adaugat crema de branza si am omogenizat amestecul. Apoi am adaugat si frisca lichida.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Dupa ce tot amestecul s-a omogenizat foarte bine, am lasat crema la frigider pentru 20 de minute.

Asamblarea torturilor:

  • Am taiat pandispanul, obtinand doua cercuri, baza pentru torturi, folosind doua cercuri din inox.
  • Am introdus discurile de pandispan in cercuri.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Am taiat fiecare piscot in jumatate si l-am insiropat foarte rapid in siropul de la fructele conservate. Trebuie sa faceti aceasta manevra foarte repede pentru ca altfel riscati ca piscoturile sa se inmoaie foarte prea tare si sa se rupa.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • In fiecare cerc am introdus piscoturile, in pozitie verticala, urmand cercul.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Am pus crema in interiorul piscoturilor, cam pana la jumatate. Apoi am presarat fructele conservate si am pus inca un strat de crema pana aproape de buza piscoturilor. Este foarte important sa scurgeti bine fructele conservate inainte de a le pune in torturi deoarece contin mult sirop si riscati sa inmoaie compozitia intr-un mod neplacut.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Torturile astfel pregatite se tin in frigider pentru o ora.
  • Dupa acest timp se scot si se decoreaza dupa bunul plac. Eu am ales sa le decorez cu kiwi si merisoare, dar puteti folosi orice fructe doriti.

Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten Minitorturi cu piscoturi si fructe fara gluten

  • Se inlatura cercurile de inox si se savureaza!

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *