Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

Salutare dragilor! Astazi vorbim despre o reteta usoara si super gustoasa. Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel. O reteta foarte simpatica care ne duce cu gandul la mare si la soare. Aceste midii sunt niste vietuitoare ale marii care tratate cu putin usturoi sunt un deliciu absolut. Am mai facut o reteta de midii mariniere, midii in cochilie, gatite cu sos picant de rosii. Sunt fabuloase!

Este mare pacat ca desi Marea Neagra este abundenta in midii, ele nu sunt foarte consumate de romani. Vecinii bulgari au transformat asta intr-o afacere si cresc midii in ferme acvatice. Aceeiasi poveste si cu rapanele. Este pacat sa nu ne bucuram de aceste fructe ale marii mai des, nu doar atunci cand mergem pe litoralul Marii Negre sau la amicii greci.

Prezentare video Reteta de Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

By January 25, 2017

Desi, dupa cum spuneam, midiile se inmultesc linistite in Marea Neagra, la noi pe piata se gasesc de cele mai multe ori midii proaspete sau congelate din Italia.

Pentru aceasta reteta va recomand midiile congelate care sunt curatate de cochilie si care fac prepararea acestei retete mult mai usoara. Pentru pastele cu midii sau midiile cu sos recomand sa luati midii proaspete cu cochilie.

Midiile pane se fac extrem de simplu folosind un amestec de pesmet, faina si oua. Eu le-am servit cu un sos de usturoi, iaurt si patrunjel care mie mi se pare ca se potriveste la fix. Ele pot fi servite vara si cu sos de usturoi si rosii sau cu maioneza.

Ingredients

Instructions

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

  • Midiile decongelate se lasa la marinat cu sare, piper, suc de lamaie si catelul de usturoi trecut prin presa, timp de 30 de minute.

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

  • Intre timp pregatim sosul: iaurtul grecesc se amesteca cu patrunjel tocat marunt, usturoi trecut prin presa, 10 ml de ulei de masline, sare si putin piper. Se combina totul si se lasa sosul la frigider pana la servire.

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

  • Pentru pane se bat cele doua oua cu un praf de sare. Midiile se dau pe rand prin faina, ou si pesmet.

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

  • Se prajesc in baie de ulei incins pana cand crusta se rumeneste. Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de hartie.

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

  • Se servesc fierbinti impreuna cu sos, suc de lamaie si salata verde.

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

Pofta mare!

 

Midii pane cu Sos de Usturoi si Patrunjel

Pentru mai multe retete delicioase cu peste si fructe de mare intrati aici.

Dorada Mediteraneana Sushi cu Creveti

Midii mariniere Paste cu somon si vin alb

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(10 votes, average: 3.40 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *