Midii mariniere

Salutare dragii mei! Am cam absentat in ultima perioada, dar am avut motive intemeiate! Unele mai dragute, altele mai putin dragute. Am fost plecata 7 zile intr-o super vacanta in Toscana de unde cu greu m-am lasat dusa acasa, dar pentru motivul asta ma voi revansa cu un super articol despre vacanta cu poze si muulta mancare. Motivul mai putin dragut al absentei mele este apropierea rapida a deadline-ului de predare a lucrarii de dizertatie care imi mananca zilele una cate una.

Acum ca sa fiu sincera cu voi ma apucasem sa mai scriu la dizertatie, dar nu am reusit deloc sa ma concentrez asa ca am hotarat sa scriu o reteta ca sa nu zic ca nu am facut nimic.

Asa ca iata-ne cu reteta de Midii Mariniere care are si ea propria ei poveste! M-am gandit macar sa imi reiau activitatea cu o reteta care imi este draga!

Prezentare video Midii mariniere

Midii mariniere

By June 6, 2016

Midiile acestea mariniere sunt midii (scoici) gatite intr-un sos super delicios cu ceapa, rosii coapte, usturoi, ardei iute, vin alb si patrunjel. Se servesc cu felii de paine prajita sau crutoane care se inmoaie in deliciosul sos si se servesc impreuna cu midiile care se aromeaza grozav de la aceasta combinatie de legume, condimente si vin.

Partea mai putin distractiva la preparatul acesta e ca trebuie sa nimeriti ziua de aprovizionare la supermarket pentru a prinde midii proaspete si trebuie sa le curatati temeinic. Sa ma bata cel sfant daca eu inteleg de ce la noi in minunata tara, care are iesire la o mare in care cresc midii (sa ma contraziceti daca gresesc) e asa de greu sa gasesti fapturile acestea delicioase proaspete si mai ales de ce la carrefour se aduc midii cu buletin de Italia??? WHYYYY? Si de ce romanii nu prea mananca midii??? De ceeeeeee?

In fine, deci va lamuriti care e ziua in care primesc peste si fructe de mare la supermarket pentru a fii siguri ca sunt proaspete. Analizati frumos punguta cu midii. Daca cele mai multe sunt inchise e de bine. Daca sunt multe deschise puneti-va pofta in cui si mai asteptati cateva zile pana la urmatoarea aprovizionare.

Buuunnn odata aduse midiile acasa ele trebuie lasate intr-un bol cu apa rece astfel incat sa se curate si sa iasa din ele nisipul. In momentul acesta midiile voastre ar trebui sa fie tehnic vii deci sa le ajute apa din bol. Dupa aceasta etapa se ia fiecare midie si ii se smulge "barba" sau chestia paroasa care iese din cochilie. Apoi se curata foarte bine exteriorul scoicii de mal, noroi si chestille acelea albe calcificate care se curata cel mai bine cu spatele lamei unui cutit. Se arunca fiecare midie care este deschisa sau care nu se inchide imediat ce o presati usor.

O sa fiu sincera cu voi si o sa va zic ca operatiunea de curatare a 2 kg de midii, din care mananca 2 persoane flamande sau 4 persoane nu foarte flamande, dureaza aproximativ 1h si 30 de minute. Stiu! E mult! Dar merita! Sunt absolut delicioase si daca treceti peste partea de curatare sunt chiar usor de facut. Mie imi plac atat de mult incat de fiecare data cand vad midii proaspete uit complet de durata de curatare.

Sper ca v-am convins!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Midii mariniere

  • Dupa ce ati curatat midiile conform povestii de mai sus va puteti apuca de gatit.
  • Intr-o cratita mare sau un wok (cu cat mai multe midii cu atat mai mare cratita) se incinge uleiul de masline. Se calesc ceapa si usturoiul tocate marunt, timp de 5 minute, cu mare grija sa nu se arda.
  • Peste se adauga rosiile (oparite, decojite si tocate cuburi daca sunt rosii proaspete, daca nu o conserva de rosii cuburi), feliile de ardei iute si frunzele de oregano tocate marunt. Se amesteca si se lasa sa bulbuceasca pentru 5 minute.

Midii mariniere

  • Sosul se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, vin alb si se adauga midiile. Se amesteca bine si se acopera cu capac.
  • Se lasa sa se gateasca timp de aproximativ 5 minute sau pana cand toate midiile se deschid. Midiile care nu se deschid dupa perioada de gatire trebuie aruncate, inseamna ca nu sunt bune de mancat.
  • Intre timp puteti sa puneti la prajit cateva felii de paine prajita.

Midii mariniere

  • Dupa ce midiile s-au deschis si infuzat cu minunatele arome se adauga sucul de lamaie, se opreste focul, se adauga patrunjelul tocat marunt,  se mai amesteca ultima data si se servesc cu multa pofta si paine prajita.

Midii mariniere

Pofta mare!

Tips&tricks:

  1. deci midiile care sunt deschise inainte de gatire se arunca si dupa gatire se arunca cele inchise
  2. in timp ce faceti acest minunat sos puteti sa puneti la fiert 150 de gr de linguine in apa cu sare pe care, dupa ce sunt gata, sa le aruncati in tigaie cu midiile gatite. O nebunie! Va jur.
  3. hmmmm oare unde as putea sa gasesc in ploiesti&surrounding areas midii proaspete la 10:05 PM intr-o seara de luni?

Pentru mai multe retete delicioase cu fructe de mare intrati aici.

Bors de peste - Ciorba pescareasca Peste pane cu cartofi prajiti - Fish and Chips

Peste pane cu Sos Tartar - Fish Fingers Paste cu somon si vin alb

 

Print Friendly, PDF & Email

Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *