Marmelada de prune

A venit timpul sa imi iau inima in dinti si sa incep sa gatesc preparate de care, alta data, era responsabila doar bunica. Ea petrecea ore in sir in bucataria aburita invartind la marmelade, gemuri sau dulceturi. Dintre toate, preferatele mele erau dulceata de visine si gemul si marmelada de prune.

Prezentare video Reteta de Marmelada de Prune

Marmelada de prune

By October 28, 2013

Am avut vreo doua kilograme de prune aduse de la tara, deci bio si fara E-uri, pe care am decis sa le transform in marmelada. Acum inteleg de ce era bunica determinata sa faca conserve in casa, in loc sa le cumpere. Nu sunt atat de greu de facut, pe cat ar parea, si sunt minunat de gustoase. Sa imi scrieti cum va iesit.

 

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 02h 00min
  • Rating 5 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Putine ingrediente nu?

Marmelada de prune

  • Spalam prunele si le scoatem samburii. Le adaugam intr-o oala mare.
  • Sa va explic cum e cu zaharul: regula marmeladei zice ca la un kilogram de fructe curatate de coji, samburi sau cotoare, se pun 250 de grame de zahar, daca fructele sunt coapte si dulci, sau 350 de grame de zahar daca fructele nu sunt asa coapte. Eu am avut prune coapte si am pus 250 de grame per kilogram.

Marmelada de prune Marmelada de prune

  • Folosind un blender sau o masina de tocat carne pasam prunele.
  • Punem marmelada la foc mic pe aragaz si amestecam, amestecam, amestecam pana fierbe si incepe sa scada.

Marmelada de prune Marmelada de prune

  • Adaugam zaharul si amestecam des insistand pe fundul oalei ca sa nu se lipeasca.

Marmelada de prune Marmelada de prune

  • Ca sa aflati cand este gata marmelada scoateti o lingurita pe o farfurioara. Daca nu se scurge si nu lasa zeama imprejur este facuta.
  • Se pune fierbinte in borcane pe care le acoperim cu un prosop si le lasam asa peste noapte.
  • Din cele doua kilograme de prune mi-au iesit un borcan de 800 de grame si unul de 250 de grame.

Marmelada de prune Marmelada de prune

  • Se pastreaza la loc racoros si de savureaza pe paine, in clatite, cornulete sau dupa pofta!

Marmelada de prune

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

5 Responses to Marmelada de prune

  1. Cristina

    Marmelada de prune este preferata mea. Arată formidabil! Îmi lasă gura apă! Yum!

  2. Haneş Angelica

    Particip Haneş Angelica Gabriela

  3. Burcuta Petre Adrian

    Cum se numea acel preparat dulce din prune (era ceva cum este jelul dar tare, il puteai taia cu cutitul)?,

    • Camelia Juganaru

      Marmelada. La fel ca cea pe care am facut-o eu, dar scazuta mult mai mult.

  4. lizzy

    asta nu e marmelada, e gem de prune. marmelada e asa de tare ca o tai felii… si de obicei nu e cu zahar….. ca si magiunul… se leaga prin pectina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *