Mancare de mazare cu pui

Mancarica de mazare este printre cele mai indragite preparate de pe mesele romanilor. Retetele variaza de la gospodina, la gospodina. Cu pui, pulpa de vita sau de porc, cu cartofi sau simpla, mancarea de mazare este printre preferintele romanilor. Si chiar as putea spune ca este un lucru foarte bun daca ne uitam la aportul nutritional.

Prezentare video Reteta de Mazare cu Pui

Mancare de mazare cu pui

By October 19, 2013

Mazarea este bogata in fito-nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti foarte sanatosi pentru organism. Contine vitamina A, C, acid folic, mult fier si luteina. Si pe langa toate astea este si foarte gustoasa!

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Rating 4.05 stars - based on 22 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Sa gatim:

Mancare de mazare cu pui

  • Spalam puiul si il taiem in bucati micute.

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

  • Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razatoarea mare.
  • Calim intr-o cratita, in ulei incins, morcovii si ceapa. Intr-o alta oala fierbem, separat, mazarea.

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

  • Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam puiul si il lasam se rumeneasca.
  • Cand puiul este gata adaugam mazarea fiarta si strecurata. Nu aruncati apa in care a fiert mazarea deoarece s-ar putea sa trebuiasca sa mai adaugati lichid in oala cu mazare si carne. Mancarea va iesi mai gustoasa daca adaugati zeama de la mazare in loc de apa.
  • Dupa  ce ati adaugat mazarea puteti adauga bulionul. Amestecati bine si lasati sa fiarba impreuna.

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

  • La final condimentati cu sare, piper,boia dulce si presarati marar tocat fin.

Mancare de mazare cu pui Mancare de mazare cu pui

  • Pofta buna!

Mancare de mazare cu pui

Sfaturi:

  • Dupa ce ati adaugat mazarea peste puiul calit, impreuna cu morcovii si ceapa, va trebui sa mai adaugati lichid pentru ca mancarea sa aiba in ce fierbe. Acum, in functie de preferintele dumneavoastra, adaugati mai mult sau mai putin lichid. Mie una imi place mazarea mai scazuta si de aceea am adaugat mai putin. Daca va place mancarea cu mai mult sos adaugati mai mult lichid si nu il lasati sa scada foarte mult.
  • Mazarea va va iesi garantat gustoasa daca adaugati un varf de lingurita de zahar.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(34 votes, average: 3.74 out of 5)
Loading...

18 Responses to Mancare de mazare cu pui

  1. Mary

    Am facut mazarea si mi-a iesit foarte buna doar ca eu am avut din conserva. Este usor si rapid de facut. Am sa incerc mai multe retete. 🙂

  2. Camelia Juganaru

    Ma bucur ca ti-a iesit bine, este foarte buna mazarea din conserva, eu de fapt prefer legumele la conserva fata de cele congelate, parca sunt mai gustoase

  3. Rodica

    Délicieux! J’ai suivi cette recette et ma famille a aprecié beaucoup! Je préfère les plats sans beaucoup de sauce !

  4. Fan mazare cu pui

    Super reteta. Mazarea este the best!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti place.

  5. mariana

    buna! as dori sa primesc retete pe email.
    multumesc!

    • Camelia Juganaru

      Momentan nu am newsletter, dar puteti intra pe pagina mea de facebook sau pe youtube pentru cele mai noi retete. GatesteUsor.ro

  6. dada

    Cat timp se fierb legumele? Dar mazarea?dupa ve pun mazarea peste pui cat las la fiert?nu toti suntem gospodinele lui peste..daca stiam sa gatesc nu mai intram aici sa dau peste tine..

    • Camelia Juganaru

      Gata, gata, calmeaza-te! Legumele le calesti cam 10 minute si pui puiul. Mazarea se fierbe cam in jumatate de ora. Chiar daca nu esti gospodina lui peste poti sa verifici daca mazarea e facuta prin a gusta o boaba! Dupa ce pui mazarea peste pui impreuna cu bulionul si condimentele mai lasi pe foc 15 minute (daca te uiti la clip o sa remarci ca specific cat timp). Incearca sa gatesti intuitiv, instinctual ca bucataria nu a fost inventata de cineva cu cronometru in mana mai ales cand vine vorba de preparate de genul acesta! Spor!

  7. Mari

    Acum fac, sa vedem ce iese 😉

  8. Raret Vasile

    Doamnă Camelia Jugănaru, dacă nu vă cer prea mult puneţi RETETA pe adresa mea de m-ail. Multumesc mult.

    • Camelia Juganaru

      Puteti sa o luati dvs pe site si sa o printati.

  9. Minteuan Adriana

    Buna. Sunt paralela cu gatitul daca ar fi după mine as face toata ziua curățenie . Dar cum am un băiețel de 10 luni fara 4 zile sunt obligată sa fac mâncare .
    Nu am cuvinte sa va descriu ce lasa in bucătărie după mine , dar Nici cu mâncarea nu ma pot laudă caci e sub orice critica.
    Azi am gătit pentru puiul meu mazarea după aceasta rețetă, daca ar fi avut doua gurite ar fi mâncat cu amândouă. O rețetă usoara si foarte bună.

    • Camelia Juganaru

      Buna. Ma bucur mult ca reteta este apreciata si de cei mici si de cei mari.Usor usor se deprinde si obiceiul gatitului. Sa-ti traiasca cel mic si toate cele bune!

  10. Elena

    Dacă am vrea să punem și cartofi, cum procedăm? Îi adăugăm peste pui și legume odată cu mazărea?

    • Camelia Juganaru

      Daca vrei sa adaugi cartofi cred ca ar trebui sa ii adaugi dupa ce calesti ceapa si morcovul. Cartofii au nevoie cam de 30 de minute de gatire, bine depinde si de cartofi. Cred ca ar trebui sa adaugi cartofii peste ceapa si morcovul calite, sa lasi putin, apoi carnea, sa se gateasca si ea si apoi sa completezi cu apa sau zeama de la mazare si sa lasi sa fiarba.

  11. Elena

    Mulțumesc. Acum mă apuc, să vedem ce iese.

  12. Diana

    Buna rau.. s-a mancat indata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *