Maioneza de casa

Ah maioneza … sosul mult indragit pe care il regasim in salate, sosuri, lipii si multe altele. Voi scrie astazi reteta pentru maioneza de casa facuta cu oua, mustar si lamaie, mult mai sanatoasa decat cea din comert. Serios acum, e asa de usor de facut incat nu inteleg de ce ai cumpara maioneza din comert. Dar gusturile nu se discuta.

Prezentare video Reteta de Maioneza de Casa

Maioneza

By October 28, 2013

Exista, bine inteles, o mica intriga legata de originea delicioasei maioneze.Unele surse zic ca originea maionezei ar fi in Franta, cuvantul in sine avand o etimologie franceza care deriva din "moyeu", care in franceza veche inseamna galbenus de ou.

Alte surse spun ca sosul ar fi fost adus in Franta dintr-o insula spaniola.

Ingredients

Instructions

Maioneza

  • Separam galbenusurile de albusuri. Folosind mixerul batem galbenusurile cu un praf de sare si o lingurita de mustar.

Maioneza Maioneza

Maioneza Maioneza

Maioneza Maioneza

  • Dupa ce se inglobeaza, adaugam treptat ulei, picatura cu picatura. Nu adaugati foarte mult odata deoarece riscati sa se taie maioneza.

Maioneza Maioneza

  • Cam cand maioneza se ingroasa si am pus jumatate din cantitatea de ulei, incepem sa adaugam zeama de lamaie. Procedam in acest fel adaugand o data ulei, apoi lamaie, pana cand obtinem cantitatea dorita de maioneza, de o consistenta groasa.

Maioneza

  • Se amesteca in salata, se serveste cu cartofi prajiti si in burgeri sau cum va este pofta!

Maioneza

Pofta buna!

Print Friendly

 

Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>