Maioneza de casa

Ah maioneza … sosul mult indragit pe care il regasim in salate, sosuri, lipii si multe altele. Voi scrie astazi reteta pentru maioneza de casa facuta cu oua, mustar si lamaie, mult mai sanatoasa decat cea din comert. Serios acum, e asa de usor de facut incat nu inteleg de ce ai cumpara maioneza din comert. Dar gusturile nu se discuta.

Maioneza

De octombrie 28, 2013

Exista, bine inteles, o mica intriga legata de originea delicioasei maioneze.Unele surse zic ca originea maionezei ar fi in Franta, cuvantul in sine avand o etimologie franceza care deriva din "moyeu", care in franceza veche inseamna galbenus de ou.

Alte surse spun ca sosul ar fi fost adus in Franta dintr-o insula spaniola.

Ingrediente

Instructions

  • Separam galbenusurile de albusuri. Folosind mixerul batem galbenusurile cu un praf de sare si o lingurita de mustar.

Maioneza Maioneza

  • Dupa ce se inglobeaza, adaugam treptat ulei, picatura cu picatura. Nu adaugati foarte mult odata deoarece riscati sa se taie maioneza.

Maioneza Maioneza

  • Cam cand maioneza se ingroasa si am pus jumatate din cantitatea de ulei, incepem sa adaugam zeama de lamaie. Procedam in acest fel adaugand o data ulei, apoi lamaie, pana cand obtinem cantitatea dorita de maioneza, de o consistenta groasa.

Maioneza Maioneza

  • Se amesteca in salata, se serveste cu cartofi prajiti si in burgeri sau cum va este pofta!

Maioneza

Pofta buna!

Print Friendly

Prezentare video Reteta de Maioneza de Casa

Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nici un Vot)
Loading...Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>