Maioneza de avocado

Buna seara dragilor. Astazi va prezint reteta pentru Maioneza de Avocado. Din cand in cand ma apuca porniri din astea de mancare sanatoasa. Nu e rau pentru ca asa descopar tot felul de alimente, tehnici si retete. Asa este si cu maioneza asta de avocado. Am vazut reteta pe mai multe bloguri si am zis sa o incerc si eu sa vad despre ce e vorba. Am mai facut diverse retete cu avocado si stiam ca este un super aliment plin de multe vitamine, antioxidanti si alte chestii din acestea trebuincioase noua.

Cu avocado am mai facut guacamole pe care l-am servit cu nachos si cu cartof copti, bomboane raw vegane cu ciocolata in care am pus si avocado pentru consistenta si niste super lipii cu legume, hummus si avocado, o reteta vegetariana in care nu veti simti lipsa ingredientelor animale.

Prezentare video Maioneza de Avocado

Maioneza de avocado

By February 8, 2016

Am facut aceasta maioneza de avocado pentru ca mi s-a parut tare gustoasa si am zis ca merita sa o pun pe blog si pentru ca am vrut sa o folosesc intr-o salata pentru a inlocui maioneza traditionala. Asa ca am facut o salata de cartofi cu legume si cu oua fierte (pe care o sa o vedeti in urmatoarea postare). Mi-am dat seama ulterior ca e un pic funny ca am folosit maioneza de avocado intr-o salata cu oua, dar e totusi ok pentru ca maioneza normala pe langa faptul ca are oua are si destul de mult ulei.

In plus de asta daca ii adaugati putin usturoi se transforma intr-un delicios mujdei. In reteta cu lipiile cu legume am pasat avocado impreuna cu patrunjel si a iesit un sos super.

Toate preparatele in care folositi avocado sau preparate cu el cum ar fi aceasta maioneza trebuie consumate de preferinta in ziua in care le-ati preparat. Mai intai pentru a nu isi pierde din vitamine si apoi pentru ca avocado se oxideaza tare repede si culoarea lui verde intens se transforma intr-un frumos maro de mai mare ti-e dragul de el. Daca folositi suficient suc de lamaie oxidarea se incetineste, dar eu zic ca decat sa faceti o acritura de preparat mai bine faceti cat sa consumati in ziua respectiva.

Avocado gasiti in toate supermarketurile, ba eu am vazut chiar si in Obor. Pentru ca este un fruct exotic la noi se gaseste de cele mai multe ori necopt. Bine se gaseste si copt, gata de mancat (ready to eat la raft), dar e la pret dublu fata de cel normal si mie nu mi se pare normala chestia asata. Asa ca ce puteti face pentru a sabota capitalismul si a profita din plin de avocado: luati avocado verde, fara pete negre si ciudatenii, si il tineti pur si simplu in bucatarie timp de 3-4 zile (eventual invelit intr-un ziar) pana cand se inchide la culoare si se inmoaie usor. Apoi il consumati fericiti.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Maioneza de avocado

  • Avocado se taie in jumatate, se scoate miezul si folosind o lingura se scoate pulpa de pe coaja.
  • Se pune in choppper impreuna cu suc de la jumatate de lamaie. Se paseaza bine pana cand se obtine o pasta catifelata. Puteti sa il faceti si cu blenderul de mana sau intr-un bol folosind o furculita.

Maioneza de avocado

  • Se adauga mustarul si treptat ulei de masline, ca la maioneza, doar ca aici nu prea are ce sa se taie, si se continua blendarea. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Maioneza de avocado

  • Si cam asta e maioneza de avocado. Se serveste in salate, ca dip, ca sos si orice altceva va trece prin minte.

Maioneza de avocado

Pofta mare!

Pentru mai multe idei de sosuri delicioase intrati aici.

Lipii cu legume coapte, hummus si sos de avocado  Sos Guacamole

Cartofi copti cu Sos Guacamole Nachos cu Sos Guacamole

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *