Madeleine fara gluten glazurate de Craciun

Salutare! Am remarcat in ultima perioada ca sunt foarte la moda cupcakes-urile decorate in fel si chip. Fiindca se apropie Craciunul am decis sa va arat cum puteti sa decorati foarte simplu si usor, in ton cu Craciunul, cateva cupcakes (madeleine).

Prezentare video Reteta de Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

By December 19, 2014

Pentru ca am vrut sa fac o reteta fara gluten si aveam in dotare cateva Madeleine de la Dr. Shar, am decis sa le decorez pe acelea. Daca doriti puteti porni de la zero facand cateva briose ca baza pentru cupcakes-urile voastre decorate.

Practic ce incerc sa va arat eu aici este cum sa realizati un om de zapada si un brad de craciun din glazura, folosind bombonele si pasta de zahar pentru decor.

Daca sunteti intoleranti la gluten sau urmati o dieta fara gluten, pe gourmandelle gasiti mai multe idei de dulciuri festive de Craciun, fara gluten bineinteles.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten Madeleine glazurate de Craciun fara gluten Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

Cum procedam:

  • Se mixeaza untul la temperatura camerei timp de 2-3 minute folosind un mixer, la viteza mica.

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

  • Zaharul pudra cernut se adauga treptat peste unt si se mixeaza la viteza mica. Din cand in cand curatati marginile bolului in care mixati cu o spatula, sau o lingura, pentru ca se depunde compozitia pe margini si nu se amesteca uniform.

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

  • Dupa ce ati incorporat cam jumatate din zaharul pudra adaugati esenta de vanilie, mixati bine, adaugati laptele si iar mixati.

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

  • Se adauga treptat tot zaharul pudra. Daca compozitia vi se pare tare mai adaugati o lingura de lapte. Ideea este ca trebuie sa fie destul de tare ca sa isi pastreze forma.
  • Folosind o spatula se imbraca partea de sus a tuturor madeleinelor/brioselor cu un strat subtire de glazura.

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

Omul de zapada:

  • Se pregateste un pos cu dui rotund cu diametru maricel si se umple cu glazura.

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

  • In centrul madeleinei se creeaza, folosind posul, o sfera alba, cat se poate de uniforma. Peste ea se face o sfera mai mica, toate acestea impreuna cu madeleina reprezentand corpul omului de zapada.
  • Din pasta de zahar formati doua betigase subtiri care sunt manutele omului de zapada, tot din pasta de zahar creati si palaria omului de zapada. Luati o bila de pasta, aplatizati-o si desupra ei puneti un mic cilindru din pasta, si asta e palaria. Folosind o bombonica portocalie faceti nasul, gura tot dintr-o suvita de pasta de zahar si nastureii din bombonele. Folositi-va imaginatia.
  • O sa remarcati, daca va uitati la clip, ca eu am facut un om de zapada. Asa cum e el. Lui Marian nu i-a placut omul meu, asa ca l-a facut el pe cel de al doilea. Va las pe voi sa decideti care e mai frumos. El se lauda ca al lui e mai frumos. In fine. Acesta este omul de zapada. Uitati-va mai bine la clip ca se intelege mai bine cum am facut corpul omului de zapada din glazura, decat am explicat aici.

Bradutul:

  • Restul de glazura alba care v-a ramas se coloreaza cu colorant alimentar verde. Adaugati cat considerati pana sunteti multumiti/multumite de intensitatea culorii.
  • Sper sa gasiti colorant verde ca eu am fost in enspe' supermarketuri pana cand am reusit sa insfac ultimele doua tuburi verzi ratacite pe un raft. Nu stiu ce s-a intamplat! Oare s-a apucat toata lumea de braduti verzi si lucruri similare? Poate doar am avut eu ghinion sa nu gasesc din prima incercare. In fine.
  • Umpleti un pos, echipat de data aceasta cu dui mare stelat, cu glazura verde. Pe madeleina glazurata cu glazura alba, de mai devreme, se porneste din centru si apoi de jur imprejur, urcand usor in sus cu glazura si se creeaza un bradut (clipul video e mai de folos).

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

  • In varful bradutului se pune semeata o steluta si ┬ápe bradut din loc in loc cate o bombonica de diverse culori pe post de globulete.
  • Si acestea au fost madeleinele mele fara gluten glazurate in spiritul Craciunului!

Madeleine glazurate de Craciun fara gluten

Pofta buna!

Va urez tuturor Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un An Nou plin de impliniri!

Sfaturi:

  1. Daca nu aveti untul la temperatura camerei este imposibil sa faceti glazura. In cazul in care sunteti uituci ca mine si ati uitat sa scoateti la timp untul din frigider iata cum trebuie sa procedati: se incalzeste apa intr-o oala, untul cantarit se taie in cuburi si se pune intr-un bol. Bolul cu unt se pune intr-un bol mai mare in care ati pus apa fierbinte. Tineti untul asa pana cand incepe sa se incalzeasca. Din cand in cand rasuciti cuburile de unt in bol astfel incat sa se incalzeasca uniform. Cam intr-o jumatate de ora ar trebui sa fie moale si dragut. Pentru aceasta reteta nu va recomand sa folositi unt topit, asa ca sa nu il incalziti la microunde sau uitati de el pe baia de aburi pentru ca nu ati facut nimic.
  2. Este recomandat sa cerneti zaharul pudra inainte de folosire pentru a elimina orice aglomerare de zahar datorata umiditatii.
  3. Glazura rezultata din cantitatile de mai sus va ajunge sa decorati 8-10 cupcakes. Am pus o cantitate mai mare in reteta pentru ca m-am gandit ca veti face mai multe de 4 cupcakes.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *