Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

Stiti momentele acelea in care vreti sa gatiti, dar nu doriti sa iesiti din casa? Ei bine un asemenea moment a fost in spatele acestei retete. Aveam pofta de paste si nu voiam sa ies din casa pentru a cumpara ingrediente. Asa ca m-am folosit de ce aveam prin frigider si a iesit o minunatie aromata de paste.

Prezentare video Reteta de Macaroane cu Sunca, Branza si Ciuperci

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

By March 12, 2014

Prin camara mai aveam niste paste, faina, o ceapa rosie, pesmet, cateva ciuperci (de la ultima tocanita) si prin frigider, cateva felii de prosciutto (care ma mir ca nu au fost mancate mai devreme), o bucatica de emmentaler, smantana si parmezan. Ei bine le-am combinat pe toate, in fel si chip, si am facut Macaroane cu prosciutto, ciuperci si branza.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Rating 5 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

  • Am pus mai intai apa, cu un pic de sare, la fiert pentru paste. Atunci cand apa a dat in clocot, am fiert pastele conform indicatiilor de pe pachet.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Apoi am curatat ciupercile si le-am taiat in felii. Aceiasi soarta au avut-o feliile de prosciutto, impreuna cu ceapa care a sfarsit prin a fi tocata maruntel.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperciMacaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Am dat emmentaler-ul pe razatoarea mare.
  • Am incins o lingura de unt intr-o tigaie si am calit ceapa. Dupa ce s-a inmuiat un pic am adaugat ciupercile. La final am adaugat bucatelele de prosciutto si am mai lasat pe foc timp de 5 minute. (ciupercile se calesc repede)

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Pentru sos am topit o lingura de unt intr-o craticioara. Dupa ce s-a incins am adaugat lingura de faina si am amestecat foarte bine.  Apoi am adaugat laptele, putin cate putin, ca sa nu faca cocoloase. Urmatoarele ingrediente adaugate au fost smantana, emmentaler-ul si patru linguri de parmezan. Am obtinut un sos consistent, pe care l-am dat de pe foc imediat ce ingredientele s-au omogenizat bine.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Am topit ultima lingura de unt intr-o tigaie si, atunci cand s-a incins, am adaugat pesmetul si l-am lasat sa se rumeneasca timp de 5 minute. Am dat amestecul de pe foc si am adaugat restul de parmezan.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Pastele se amesteca impreuna cu prosciutto, ciupercile calite si sosul de branza.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Intr-o tava de yena, unsa cu un pic de unt, am pus pastele.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Peste paste am adaugat, intr-un strat uniform, pesmetul amestecat cu parmezan.

Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci Macaroane cu sunca, branza si ciuperci

  • Se coc, in cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, la foc mediu.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *