Buna ziua dragilor! Sunt o mare amatoare de branzeturi. Ca atare cumpar tot ce imi iese in cale. Din cauza acestei pasiuni am tendinta de a cumpara prea multe feluri de branza care ajung sa imi aglomereze frigiderul. Tot din cauza asta ajung de cele mai multe ori sa cumpar branzeturi tari, maturate, care rezista mult timp in frigider. Parmezan, gouda, manchengo, pecorino, mimolette, etc. Am avut si o perioada can exageram cu gorgonzola si camemebert si dupa ce cateva bucati au ajuns sa fie pe placul lui Max, am reusit sa fiu mai ponderata. Pentru ca zilele astea am facut ordine in frigider si am gasit cateva bucati de branza, m-am gandit sa le incorporez intr-o reteta. Si asa a iesit aceasta minunatie de Macaroane cu Branza si Parmezan.
Trebuie sa marturisesc ca am in dulap si suficiente paste aduse din Italia si Croatia cat sa mai imi ajunga inca un an.
Prezentare video Macaroane cu Branza si Parmezan
Macaroane cu Branza si Parmezan

Bun deci avem paste scurte, macaroane cum se numesc popular la noi, parmezan ( pe care eu il includ inclusiv in salata de rosii), branza de vaci si branza telemea sarata. Apoi ca toata chestia asta sa fie cremoasa folosim smantana acra, unt si oua.
Aceasta este varianta sarata a macaroanelor cu branza. Se mai face si varianta dulce cu branza de vaci, zahar si stafide. Cam ca budinca cu branza si taitei.
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 25 minutes
- Yield : 6
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou
Ingredients
- paste - 400 grame, fusilli
- branza telemea - 250 grame
- branza de vaci - 250 grame
- oua - 4 bucati
- smantana - 150 grame
- unt - 30 grame
- parmezan - 60 grame
- Pentru paste
- apa - 4 litri
- sare grunjoasa - 4 lingurite
Instructions
- Pastele se fierb in felul urmator: 100 de gr de paste, un litru de apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa. Deci la 400 de gr de paste, 4 litri de apa si 4 lingurite de sare. Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg si se tin deoparte.
- Pentru compozitia de branza amestecam intr-un bol cele 4 oua cu un praf de sare. Adaugam smantana, branza telemea sfaramata si branza de vaci. Se omogenizeaza bine cu un tel.
- Pastele se amesteca intr-un bol cu toata compozitia facuta mai devreme.
- Toata treaba asta se toarna intr-o tava unsa cu unt sau in vase individuale.
- Se presara deasupra parmezan si se coace totul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.
- Se servesc fierbinti cu multa pofta!
Bon apetit!
Pentru mai multe retete cu paste intrati aici.
Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.
Leave a Reply