Macaroane cu Branza si Parmezan

Buna ziua dragilor! Sunt o mare amatoare de branzeturi. Ca atare cumpar tot ce imi iese in cale. Din cauza acestei pasiuni am tendinta de a cumpara prea multe feluri de branza care ajung sa imi aglomereze frigiderul. Tot din cauza asta ajung de cele mai multe ori sa cumpar branzeturi tari, maturate, care rezista mult timp in frigider. Parmezan, gouda, manchengo, pecorino, mimolette, etc. Am avut si o perioada can exageram cu gorgonzola si camemebert si dupa ce cateva bucati au ajuns sa fie pe placul lui Max, am reusit sa fiu mai ponderata. Pentru ca zilele astea am facut ordine in frigider si am gasit cateva bucati de branza, m-am gandit sa le incorporez intr-o reteta. Si asa a iesit aceasta minunatie de Macaroane cu Branza si Parmezan.

Trebuie sa marturisesc ca am in dulap si suficiente paste aduse din Italia si Croatia cat sa mai imi ajunga inca un an.

Prezentare video Macaroane cu Branza si Parmezan

Macaroane cu Branza si Parmezan

By June 22, 2017

Bun deci avem paste scurte, macaroane cum se numesc popular la noi, parmezan ( pe care eu il includ inclusiv in salata de rosii), branza de vaci si branza telemea sarata. Apoi ca toata chestia asta sa fie cremoasa folosim smantana acra, unt si oua.

Aceasta este varianta sarata a macaroanelor cu branza. Se mai face si varianta dulce cu branza de vaci, zahar si stafide. Cam ca budinca cu branza si taitei

Ingredients

Instructions

Macaroane cu Branza si Parmezan

  • Pastele se fierb in felul urmator: 100 de gr de paste, un litru de apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa. Deci la 400 de gr de paste, 4 litri de apa si 4 lingurite de sare. Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg si se tin deoparte.

Macaroane cu Branza si Parmezan

  • Pentru compozitia de branza amestecam intr-un bol cele 4 oua cu un praf de sare. Adaugam smantana, branza telemea sfaramata si branza de vaci. Se omogenizeaza bine cu un tel.

Macaroane cu Branza si Parmezan

  • Pastele se amesteca intr-un bol cu toata compozitia facuta mai devreme.

Macaroane cu Branza si Parmezan

  • Toata treaba asta se toarna intr-o tava unsa cu unt sau in vase individuale.

Macaroane cu Branza si Parmezan

  • Se presara deasupra parmezan si se coace totul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.

Macaroane cu Branza si Parmezan

  • Se servesc fierbinti cu multa pofta!

Macaroane cu Branza si Parmezan

Bon apetit!

Macaroane cu Branza si Parmezan

Pentru mai multe retete cu paste intrati aici.

Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.

Budinca de taitei cu branza de vaci si stafide Paste carbonara

Paste cu vinete

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *