Lipii Libaneze

Salutare! A venit momentul pentru reteta de lipii libaneze. Tocmai ma pregatesc sa fac o shaorma de casa delicioasa si am zis ca am un pic de timp inainte de momentul culinar sa scriu reteta. Am facut pentru blog aceasta reteta de lipii si apoi una de shaorma. Daca doriti sa faceti totul de la zero puteti sa incepeti cu lipiile. Simplu de facut si absolut delicioase.

Prezentare video Reteta de Lipii Libaneze 

Lipii Libaneze

By March 21, 2015

Lipiile acestea sunt super gustoase, merg perfect cu hummus si ezme, dar si cu o banala salata. Se fac usor, cam ca painea.

Ideea cu aceste lipii este sa le coaceti in cuptorul foarte incins, pe o tava incinsa, pe nivelul cel mai de jos. Am vazut persoane care coc lipiile in cuptor (chiar si in cel electric) pe cateva caramizi refractare/samota, din acelea subtiri, bine incinse.

Puteti sa faceti lipiile si intr-o tigaie bine incinsa. Merge in ambele feluri.

Sa vedem ce va trebuie:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Lipii Libaneze

  • Faina se amesteca cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Se incorporeaza treptat apa calda.

Lipii Libaneze Lipii Libaneze

  • Se formeaza un aluat care se framanta bine pe masa de lucru infainata.
  • Dupa ce aluatul s-a legat trebuie sa il lasati sa creasca timp de 1/2 ore sau pana cand isi dubleaza volumul. Puneti-l intr-un bol uns cu ulei de masline si ungeti si aluatul cu un pic de ulei astfel incat sa nu se usuce in timpul cresterii.

Lipii Libaneze Lipii Libaneze

  • Dupa ce este bine crescut se mai framanta un pic pe masa de lucru infainata. Se modeleaza intr-un cilindru lung si grosut si se taie in bucati egale, cam de dimensiunea unei mandarine. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 8 mandarine de coca din care am facut 8 lipii. "Mandarinele" se mai lasa sa dospeasca pe masa timp de 15 minute.
  • Se i-a fiecare bila de aluat si se intinde intr-o foaie subtire si pe cat posibil rotunda.

Lipii Libaneze Lipii Libaneze

  • Se pun cate doua lipii intinse pe tava de aragaz bine incinsa si se introduc repede in cuptor.
  • Lipiile se coc timp de 4-5 minute pana cand se umfla. Nu le lasati prea mult pentru ca se vor intari. Puteti sa incercati sa le faceti si in tigaie.
  • Se servesc calde cu multa pofta!

Pofta mare

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(10 votes, average: 3.70 out of 5)
Loading...

One Response to Lipii Libaneze

  1. Lina

    Cati mililitri de ulei? Cativa mililitri , e ceva vag si impropriu unei retete. In plus gradele de coacere sunt importante, temperatura trebuie sa fie foarte ridicata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *