Limba de porc cu praz

Salutare bucatarasi! Astazi va arat cum imi place mie sa fac mancare de Limba de porc cu praz. Imi place prazul si limba, nu asa de mult maslinele, asa ca aceasta combinatie este ideala. Bunica din partea mamei facea o mancare de limba cu praz si masline geniala. Eu am exclus maslinele pentru ca nu imi plac. Daca doriti puteti pune si masline spre finalul procesului de gatire.

Prezentare video Reteta de Limba de porc cu praz

Limba de porc cu praz

By February 3, 2015

Limba (de porc sau de vitel) este un ingredient destul de neglijat. Multe persoane nu agreeaza ideea de organe in mancare (nu stiu daca limba se incadreaza la organe, dar este tratata asemenea). Ei bine mie imi place consistenta si gustul limbii. Se gateste usor desi are un timp de fierbere oarecum indelungat. Se pare ca limba de vitel ar fi mai gustoasa decat cea de porc, dar fierbe mai greu.

Prazul este si el un ingredient nu foarte comun. Se gatesc destul de putine feluri de mancare cu el. Mie personal imi place mai mult decat ceapa, e mai dulce, deloc iute si are o consistenta interesanta. Prazul stimuleaza imunitatea, scade riscul de cancer, are efect detoxifiant, este antiinflamator si antiseptic.

Sa vedem restul ingredientelor:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 02h 40min
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Limba de porc cu praz

  • Limbile de porc se pun la fiert in apa rece. Se lasa sa dea in clocot si se spumeaza de cate ori este necesar. Daca aveti o oala sub presiune va sfatuiesc sa o folositi pentru ca scurteaza durata de fierbere a limbilor de porc. Dupa ce nu se mai formeaza spuma adaugati boabele de piper si foile de dafin, si continuati fierberea.

Limba de porc cu praz

  • Fierberea limbilor ar trebui sa dureze o ora sau doua, depinde de limbi. Cand sunt gata trebuie sa fie moi. La mine a durat cam o ora si jumatate.
  • Prazul se curata de mustati si de cateva foi exterioare. Se toaca pe diagonala in feliute potrivite. Daca sunt prea subtiri se sfarama prea tare la fiert, daca sunt prea groase dureaza mult pana fierb.
  • Ceapa, ardeiul si morcovii se toaca in cubulete.

Limba de porc cu praz Limba de porc cu praz

Limba de porc cu praz Limba de porc cu praz

Limba de porc cu praz

  • Patrunjelul si usturoiul se toaca marunt.
  • Eu am folosit rosii din conserva, gata tocate. Daca este vara, folositi rosii proaspete, opariti-le si tocati-le in cubulete.
  • Cand limba este gata se scoate din zeama in care a fiert (care se pastreaza) si se lasa sa se raceasca un pic cat sa nu va frigeti. Trebuie sa curatati pielita alba de pe suprafata limbii, operatiune care se realizeaza mai usor daca limba este calduta. Folosind un cutit ascutit inlaturati pielita incercand sa decupati un strat cat mai subtire. Trebuie sa curatati pielita pentru ca altfel limba este tare in exterior.

Limba de porc cu praz Limba de porc cu praz

  • Dupa ce ati curatat limbile de pielita acestea se taie in feliute de 1 cm latime.
  • Intr-o cratita se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa, ardeiul si morcovul tocate, timp de 5-7 minute pana se inmoaie. Puteti adauga cate un strop de apa din cand in cand pentru a inabusi legumele.
  • Se adauga prazul si se caleste impreuna cu legumele timp de 15 minute. Apoi se adauga 2-3 polonice din zeama in care au fiert limbile astfel incat prazul sa aiba in ce fierbe. Zeama in care au fiert limbile este foarte gustoasa, continand mare parte din gustul limbilor, deci este mult mai bine sa fierbeti prazul in ea decat in apa. Mai lasati prazul sa fiarba cam 15 minute pana este fraged. Daca sucul din cratita scade mai adaugati cate un polonic din zeama de la limbi. Puteti adauga chiar mai mult in functie de cat sos doriti sa aiba mancarea. Daca doriti sa adugati si masline acum ar fi momentul sa o faceti.

Limba de porc cu praz Limba de porc cu praz

  • Dupa ce prazul s-a fiert adaugati bucatelele de limba si lasati totul sa fiarba 7 minute. Se adauga vinul, sarea si usturoiul tocat marunt. Se mai lasa 10 minute pentru ca toate aromele sa se imbine.

Limba de porc cu praz Limba de porc cu praz

Limba de porc cu praz

  • Se adauga piper dupa gust si rosiile. Se mai lasa inca 10 minute pentru ca sosul sa scada si rosiile sa se gateasca.
  • Mancarea de limba cu praz se serveste calda impreuna cu un pahar de vin alb sec.

Limba de porc cu praz

Limba de porc cu praz

Pofta mare!

Sfaturi:

  1. Puteti face si mancare de limba cu masline, fara praz. Ingredientele raman aceleasi, doar inlocuiti prazul cu masline. Procedati la fel ca in reteta de mai sus. Maslinele nu au un timp de fierbere la fel de lung ca prazul, deci o sa terminati mai repede.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 3.75 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *