Legume umplute

Buna dimineata dragilor! Iata ca a venit toamna peste noi si diminetile nu mai par asa de imbietoare la iesitul matinal din casa. Deja m-am plictisit de maturatul frunzelor uscate din curte care se tot aduna fara oprire. Partea buna este ca totusi ca ne putem incumeta sa incingem aragazurile si cuptoarele pentru preparate delicioase!

Sa va povestesc totusi ce am facut duminica ca niste foodie people ce suntem: ne-am urcat in masina (de la Ploiesti) si ne-am grabit sa ajungem tocmai la Pitesti la targul saptamanal, sau Obor, unde se pregatesc multe chestii animale fripte. A se intelege prin asta organe de tip rinichi, splina, fudulii, momite, maduvioare si mate. Toate fripte si servite pe loc cu paine si mujdei. Cei ce apara drepturile animalelor sunt liberi sa arunce cu rosii virtuale.

Sincer nu mai mancasem mate si fudulii fripte si eram un pic reticienta, dar au fost super bune, mai ales matele si nici nu am murit. Toate sunt foarte gustoase si au diferite texturi, consistente si gusturi.

Totusi spre surprinderea mea 1 kg de fudulii este 50 de lei??? Adica se apropie de pretul muschiului de vita? Ai zice ca sunt niste chestii ieftine pe care nu le mananca mai toata lumea (in afara de Pitesteni). Per total ce am cumparat noi de pe acolo, suficient pentru 5 persoane infometate, ne-a usurat cam de 200 de lei. Poate nu e mult, dar mie mi s-a parut destul de mult pentru niste organe si alte chestii cel putin bizare, nu foarte populare in randul mancatorilor de rand. Una peste alta am fost la Pitesti, apoi la Bucuresti sa mancam cu ai mei captura de organe fripte si ne-am intors victoriosi la Ploiesti. Sa faci vreo 300 de km ca sa mananci mate fripte, asta insemna sa fii mancacios!

Prezentare video Legume umplute

Legume umplute

By September 8, 2015

Dupa toata aventura asta a noastra am decis sa fac si ceva de mancare si mi-am adus aminte de aceasta reteta de Legume umplute cu carne tocata. Initial am vrut sa gatesc ceva fara carne, dar dupa festinul pe tocmai l-am povestit am decis ca tot cu carne ar trebui sa gatesc. Avem deja prin frigider cateva legume, am mai rupt o vanata si un dovlecel din curte si m-am apucat de treaba.

In aceasta reteta eu am umplut ardei, dovlecei, o vanata si un cartof. Puteti sa umpleti si rosii daca doriti. Oricum folositi orice legume va plac! Tot asa eu am folosit carne tocata amestec de vita cu porc, dar puteti sa folositi si de pasare daca vreti, poate ar fi chiar indicat.

Sa vedeti cat de usor se pregatesc:

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Mai intai pregatim compozitia de carne:

Legume umplute

  • Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in uleiul de masline incins, timp de 7 minute. Se adauga carnea tocata si orezul si se lasa pe foc pana cand carnea prinde culoare, cam 10 minute. Dupa acest timp se condimenteaza cu sare, piper, boia, cu un catel de usturoi trecut prin presa si cu frunze de cimbru. Se amesteca, se gusta si daca este bine condimentata se opreste focul.

Legume umplute Legume umplute

Legume umplute Legume umplute

Legume umplute

  • Se pregatesc intre timp legumele: se scoate cotorul ardeilor si se indeparteaza semintele cu multa grija pentru a nu crapa ardeii. Dovleceii si vanata se taie la capete si apoi in jumatate. Intr-un capat al unei bucati de dovlecel se taie de jur imprejur cu cutitul pentru a scoate miezul. Puteti sa incercati sa scoateti miezul si cu lingura sau cu un curatator de cartofi, ideea este sa nu crape dovlecelul si sa nu il scoateti pana la baza. Procedati la fel si cu cartoful.

Legume umplute

  • In interiorul bucatilor de vanata si de dovlecel se presara sare care va extrage excesul de apa din ei. Se pun cu fundul in sus si se lasa cam 30 de minute.
  • Atunci cand legumele si carnea sunt gata va puteti apuca de asamblat: se umplu toate legumele cu compozitia de carne avand grija sa nu le indesati prea tare pentru ca orezul se umfla si nu am vrea sa crape legumele. Se capacesc toate cu felii subtiri de rosie si se aranjeaza intr-o cratita.

Legume umplute Legume umplute

  • Eu nu am folosit si miezul vinetelor si al dovleceilor, dar daca nu doriti sa faceti risipa puteti sa le tocati marunt si sa le adaugati in carne sau sa le puneti in cratita intre legume.
  • Printre legume se pun foile de dafin si cateii de usturoi taiati in jumatate, se umple cratita cu apa pana aproape de marginea legumelor. Se pune la foc mediu pentru o ora. Daca doriti sa se gateasca mai repede puteti sa acoperiti vasul cu un capac.
  • Se adauga sucul de rosii si se introduce cratita in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute pentru ca legumele sa se rumeneasca si sosul sa scada.

Legume umplute

  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se tempereze putin si se servesc cu o lingura de smantana si un ardei iute.

Legume umplute

Pofta mare!

Gasiti aici mai multe retete cu carne de vita tocata.

Biftec tartar Cheeseburgeri

Ardei Umpluti Carnati de casa cu vita si oaie

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...

2 Responses to Legume umplute

  1. Anda Maria

    particip la acest concurs (te urmaresc mereu ,nu ai reteta pe care sa nu o fi vazut)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *