Legume cu sos de curry si unt

Doriti sa includeti in meniu o garnitura noua si interesanta? Va invit sa incercati reteta mea de Legume cu sos de curry si unt. Este mai sanatoasa decat clasicii cartofi si merge foarte bine impreuna cu mai multe feluri de carne.

Prezentare video Reteta de Legume cu sos de Curry si Unt

Legume cu sos de curry si unt

By September 2, 2013

De cand am pregatit-o prima data a devenit garnitura mea preferata.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Vara fiind am ales sa folosesc cat mai multe legume proaspete, dar morocovii mici si porumbul au fost congelate. Puteti bineinteles sa folositi ce combinatie de legume doriti, dupa gusturile dumneavoastra.

Legume cu sos de curry si unt Legume cu sos de curry si unt

Legume cu sos de curry si unt Legume cu sos de curry si unt

Legume cu sos de curry si unt Legume cu sos de curry si unt

Legume cu sos de curry si unt

  • Legumele proaspete se spala foarte bine, apoi se taie. Ardeiul il taiati in fasii inguste, ciupercile se taie si ele in bucatele mai mici si patrunjelul se toaca fin.
  • Intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca. Este foarte important ca focul sa fie mic deoarece untul se topeste repede si riscati sa se arda daca se incinge prea tare. Dupa ce untul s-a topit si s-a incins un pic adaugam peste el toate legumele si le amestecam bine.

Legume cu sos de curry si unt Legume cu sos de curry si unt

Legume cu sos de curry si unt Legume cu sos de curry si unt

  • Acoperim cu un capac tigaia si lasam legumele sa se caleasca. In general ele lasa zeama, mai ales ciupercile. Daca aveti impresia ca se lipesc sau nu e suficienta zeama mai adaugati un pic de apa. Le lasam sa se caleasca cam 10 minute. Apoi adaugam praful de curry, sarea si piperul. Le mai lasam inca 7-10 minute.

Legume cu sos de curry si unt

  • Mie imi place sa le las mai crocante asa ca nu le calesc foarte mult. Daca va plac mai moi le lasati mai mult in tigaie. Le gustati pentru a le potrivi de sare si piper si cand sunt gata opriti focul. Presaram cu patrunjel proaspat tocat si savuram!

Legume cu sos de curry si unt

Le puteti servi alaturi de friptura, peste sau gratar.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Legume cu sos de curry si unt

  1. Diana

    f bun, eu am mai adaugat si cartofi noi si pe farfurie un sos alb cu carne de pui….. asa ceva gura apa iti face

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *