Lasagna lacto-vegetariana

Buna ziua dragilor! Astazi m-am gandit sa va prezint o reteta mega ultra super gustoasa! Lasagna lacto-vegetariana. Nu ma intelegeti gresit! Lasagna cu carne este si ea super delicioasa, dar si aceasta cu muuuulte legume si sos de branza este bestiala. Zau ca nu simtiti lipsa carnii! Mi-au garantat chestia asta cele mai carnivore persoane care au gustat-o, cu mine in frunte.

Reteta video Lasagna lacto-vegetariana

Lasagna lacto-vegetariana

By March 24, 2016

Aceasta este o reteta de lasagna lacto vegetariana pentru ca nu are numai legume, ci si crema de branza, parmezan, oua si mozarella. Cum sa traiesti fara mozarella? Cum? Cum?

Lasagna se poate face si complet vegetariana, fara ingrediente de origine animale. Ma gandeam sa fac si varianta asta si una cu vinete. Vinetele rullz!

Am folosit foi de lasagna gata facute, dar puteti sa le faceti si voi in casa.

Ceea ce e si mai tare la aceasta lasagna este ca puteti sa o faceti cu orice legume doriti voi!

Oricum toate felurile de lasagna sunt geniale.

Ingredients

Instructions

Lasagna lacto-vegetariana

  • Toate legumele se toaca cubulete. Eu am lasat vinetele si zucchini cu tot cu coaja si ciupercile le-am taiat in lamele.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se calesc ceapa si ardeiul tocate marunt pentru 7 minute la foc potrivit.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Se adauga cubuletele de vanata si se lasa sa se caleasca timp de 10 minute. Adaugati putina apa daca vi se pare ca nu este deloc zeama in tigaie.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Dupa acest timp se adauga ciupercile si zucchini impreuna cu o jumate de ceasca de apa si se lasa sa clocoteasca pentru 5 minute.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Se adauga porumbul, rosiile cuburi din conserva, sucul de rosii, sare, piper, frunzele de oregano tocate marunt si usturoiul trecut prin presa. Se amesteca si se mai lasa pe foc pentru 8 minute. Gustati pentru a va asigura ca are toate condimentele necesare.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Crema de oua se amesteca cu cele doua oua batute cu un praf de sare. Se adauga si o mana de mozarella rasa si se amesteca bine.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Se pregateste o tava/vas de jena in care urmeaza sa gatiti lasagna, care se unge cu ulei de masline. Eu am calculat nr. de foi de lasagna in functie de cate intra in tava aceasta in care fac eu lasagna. In functie de vasul in care veti face lasagna s-ar putea sa aveti nevoie de mai multe sau mai putine foi. Oricum cumparati o cutie intreaga.
  • La baza vasului se pune un strat subtire de sos de legume care se acopera cu foi de lasagna. Punem legume la baza astfel incat si ultima foaie sa se gateasca.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Peste foile de lasagna se pune un strat subtire de crema de branza amestecata cu oua. Se intinde uniform cu o spatula.
  • Peste crema de branza se presara mozarella si parmezan, se pune un strat de compozitie de legume, se acopera cu foi, sos de branza, mozzarella, parmezan, legume& so on.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Suprapuneti straturile pana cand terminati toata compozitia. Ultimul strat este de legume peste care se mai presara putin parmezan si mozarella. Eu am facut o lasagna in 3 straturi.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Lasagna se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Dupa cele 20 de minute se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru 15 minute neacoperita pentru a se rumeni.

Lasagna lacto-vegetariana

  • Se lasa putin sa se tempereze, se portioneaza si se serveste cu multa pofta si salata.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.

Chiftele cu sfecla rosie si branza feta Maioneza de avocado

Bruschete cu vinete Sarmale cu quinoa si ciuperci

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *