Lasagna Bolognese

Lasagna este una dintre cele mai indragite retete traditionale italiene. Aceasta reteta presupune foi de lasagna (care se pare ca ar fi printre cele mai vechi forme de paste) intre care gasim sos Ragu, Bechamel si branza, de cele mai multe ori, mozzarella si parmezan.

Prezentare video Reteta de Lasagna Bolognese

Lasagna Bolognese

By December 24, 2013

Lasagna este destul de usor de facut. Practic toata bucatareala presupune pregatirea celor doua sosuri si coacerea propriu zisa a mancarii. Exista o mare varietate de feluri de lasagna cu felurile legume, tipuri de carne si sosuri. Eu va prezint astazi reteta clasica de lasagna.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 01h 20min
  • Rating 4.75 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

Mai intai vom pregati sosul Ragu (sau sos rosu):

  • Tocam ceapa marunt, dam morcovul si telina pe razatoarea mica.

Lasagna LasagnaLasagna

  • Intr-o oala incingem ulei de masline si punem legumele maruntite. Le lasam sa se inmoaie un pic si apoi adaugam carnea tocata.

Lasagna LasagnaLasagna

  • Lasam carnea sa se schimbe la culoare si apoi adaugam vinul rosu, sucul de rosii si apa. Lasam sa clocoteasca la foc mic.

Lasagna Lasagna Lasagna

  • Cat timp sosul se face ne putem apuca de sosul numarul doi.

Pentru sosul Bechamel:

  • Topim intr-o craticioara untul. Adaugam faina si amestecam energic ca sa nu se prinda.

Lasagna Lasagna Lasagna

  • Adaugam repede laptele, putin cate putin si amestecam ca sa nu faca cocoloase.

Lasagna Lasagna Lasagna

  • La final adaugam nucsoara. Amestecam bine si dam de pe foc.

Acum ca cele doua sosuri sunt gata este timpul sa asamblam lasagna:

  • Pe fundul unei tavi de yena dreptunghiulare punem cateva linguri de sos Bechamel si il intindem pe toata suprafata tavii, apoi punem primul strat de foi de lasagna pe care le acoperim cu sos Bechamel. Dupa aceea punem sos Ragu. Presaram mozzarella si parmezan si punem urmatorul strat de foi. Peste foi punem iar Bechamel, Ragu si branza si procedam in acest fel pana avem cel putin trei straturi.

Lasagna Lasagna Lasagna Lasagna Lasagna Lasagna Lasagna Lasagna

  • Se pune un ultim rand de foi de lasagna peste care se pune din belsug sos Bechamel.

Lasagna Lasagna Lasagna

  • Se pune in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute.
  • Se serveste calda cu parmezan deasupra.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...

2 Responses to Lasagna Bolognese

  1. Mobila Bucatarie

    Eu am facut cu carne de pui (piep de pui) e mai usora si e delicoasa !

  2. Liana Toma

    Sunt ca si Garfield in fata lasagnei…nu-i rezist!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *