Lapte de pasare

Inca o reteta care are aroma copilariei, a bucatariei mamei aburita de mirosuri care te faceau sa nu mai pleci si sa speri rabdator la deliciosul rezultat. Laptele de pasare este un astfel de desert de care nu m-as putea satura niciodata si pe care mama mi-l pregateste aproape de fiecare data cand vin la masa.

 Prezentare video Reteta de Lapte de Pasare

Lapte de pasare

By September 17, 2013

 

Este foarte usor de realizat si daca urmariti instructiunile mele pot sa va promit ca va iesi cum trebuie. Se face rapid si nu necesita implicare fizica sau materiala prea mare.

Ingredients

Instructions

Sa preparam:

Lapte de pasare

  • Mai intai separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile, impreuna cu 3 linguri de zahar, pana se face o spuma groasa. Trebuie sa fie groasa si densa pentru ca altfel nu o sa va iasa norisorii de albus.

Lapte de pasare Lapte de pasare

Lapte de pasare Lapte de pasare

  • Punem laptele la fiert la foc mic si adaugam un praf de sare. Aveti grija sa il supravegheati atent sa nu dea pe afara. Alegeti o oala mai larga pentru a putea fierbe mai multi bulgarasi de albus odata.
  • Cat timp fierbe laptele mixam galbenusurile cu restul de zahar si cu zaharul vanilat pana se face o crema.
  • Cand laptele a dat in clocot luam cu o lingurita/lingura spuma de albus si punem in lapte. Lasam cate 2 minute pe fiecare parte si apoi scoatem intr-un castron. Nu trebuie sa ii lasati prea mult pentru ca se vor subtia. Si nu va faceti griji daca ies inegali.

Lapte de pasare Lapte de pasare

Lapte de pasare Lapte de pasare

  • Dupa ce ati terminat cu norisorii luati restul de lapte de pe foc si lasati-l sa se raceasca. Dupa ce acest eveniment a avut loc adaugati peste lapte crema de galbenus si amestecati bine. Daca adaugati crema de galbenusuri peste laptele cald, ouale se vor coagula, si veti face o omleta dulce.

Lapte de pasare Lapte de pasare

Lapte de pasare Lapte de pasare

  • In castronele sau in cupe de inghetata puneti doua linguri din crema facuta la pasul anterior si adaugati peste cativa norisori.

Lapte de pasare Lapte de pasare

Lapte de pasare

  • Eu am pus peste topping de visine si de tiramisu. Cred ca ar merge foarte bine si cu dulceata.

Lapte de pasare

Va doresc sa savurati desertul!

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *