Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat

Buna ziua dragilor! Vremea de afara e tare urata asa ca, pentru ca nu imi vine sa petrec prea mult timp afara, este momentul perfect pentru a mai scrie retete. Am fost provocata de Engie Romania sa reinventez cateva retete traditional romanesti in campania Retete Reinventate by Engie. Asa ca dupa ce m-am gandit bine si am facut cateva teste am decis sa va prezint o noua varianta de Lapte de pasare.

Prezentare video Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat

Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat

By March 15, 2017

Reteta de Lapte de pasare este una dintre primele filmate de mine. Asa ca mi s-a parut potrivit sa o updatez putin. Am pregatit crema de galbenusuri cu pastaie de vanilie asa cum este in reteta clasica, dar in loc sa fierb spuma de albusuri in lapte, am transformat albusurile in bezele pe care le-am copt in cuptor. Le-am copt doar 30 de minute astfel incat bezelele sa fie crocante la exterior si gumoase la interior.

Langa toata povestea asta am facut un sos de caramel sarat pe care eu una as putea sa il mananc cu lingura direct din cratita. Este delicios! Pentru decor am pus un pic de zahar ars pe hartie de copt si l-am lasat sa se intareasca. Sper sa va placa si voua reteta asta si sa o incercati!

Ingredients

Instructions

Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat

  • Laptele se toarna intr-o cratita si se pune in el pastaia de vanilie despicata. Se da in clocot si se lasa apoi sa se infuzeze pentru 10 minute.
  • Pentru bezele se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Apoi se adauga treptat zaharul pudra si se mixeaza bine pana cand obtineti o bezea tare si lucioasa.
  • Bezelele se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
  • Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Se adauga apoi laptele strecurat de pastaia de vanilie si se amesteca cu un tel. Sa nu va puna sfantu' sa amestecati galbenusurile si laptele cald cu mixerul pentru ca galbenusurile se vor umfla si vor forma o spuma imensa. Nu e de dorit.

Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat

  • Toata aceasta compozitie se pune la foc mic si se tine timp de cateva minute, pana cand temperatura cremei ajunge la 80 de grade. Trebuie supravegheata cu atentie pentru ca galbenusurile se taie imediat dupa ce se trece de temperatura de 80 de grade. Mie mi s-a taiat crema de vreo 3 ori de cand fac desertul aceasta asa ca aveti grija. Daca nu aveti termometru, crema este gata atunci cand puteti lasa o urma clara cu degetul pe spatele unei linguri.
  • Pentru sosul de caramel se topeste zaharul, la foc mic, intr-o craticioara cu baza mai groasa. ┬áCand zaharul este topit se adauga untul si se amesteca bine pana cand aceasta se topeste. Se adauga smantana lichida si se amesteca. Dupa ce sosul este omogen se adauga sarea grunjoasa si se da de pe foc.
  • Crema de galbenusuri se pune intr-o cupa de inghetata (sau o farfurie adanca), deasupra se pun cateva bezele, sos de caramel si cateva fasii de zahar ars.
  • Se serveste cu multa pofta!

Lapte de Pasare cu Bezele si Caramel sarat

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici.

Tort de ciocolata Cheesecake fara coacere cu Zmeura

Cheesecake cu capsuni Chec cu Mere - Apple Bundt Cake

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *