Langosi cu branza

Dragii mei, dupa cateva cereri din parte cititorilor, am decis sa incerc si eu sa fac langosi. Inca de mica mi-au placut langosile si, chiar ma mir, cum de nu m-am gandit mai devreme sa fac si eu in casa. Asadar va prezint reteta de Langosi cu branza, o reteta foarte asemanatoare cu cea care se face in gheretele din care ne anima mirosul imbietor de langosi calde.

Prezentare video Reteta de Langosi cu Branza

Langosi cu branza

By March 11, 2014

Aceste langosi (pentru cei care nu cunosc) sunt un fel de gogosi mari, din faina amestecata cu apa, drojdie, ulei si sare. Langosile sunt o reteta tipic ungureasca, existand mai multe variante care includ smantana, branza, iaurt sau cartofi. Aceste langosi se gasesc, sub alta denumire destul de asemanatoare, si in Austria, Cehia, Slovacia, Croatia sau Serbia.

  • Prep Time : 40 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Rating 4.4 stars - based on 5 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  • Intr-un bol sfaramati drojdia si amestecati-o cu toata apa. Stiu ca initial o sa vi se para o zeama dubioasa, maronie, dar asa trebuie sa fie.

Langosi cu branza Langosi cu branza

  • Apoi amestecati in zeama de drojdie cu sarea si zaharul. Incepeti sa incorporati treptat faina. Acesta este aluatul.

Langosi cu branza Langosi cu branza Langosi cu branza Langosi cu branzaLangosi cu branza

  • Se unge un bol cu ulei din belsug si se pune in el aluatul. Peste aluat se mai adauga ulei si se unge. Se lasa sa creasca, intr-un loc cald, timp de 30 de minute.

Langosi cu branza Langosi cu branza

  • Branza telemea (daca alegeti sa folositi, puteti sa faceti foarte bine si fara) se sfarama cu furculita.

Langosi cu branza

  • Pregatiti doua farfurii intinse, use cu ulei.
  • Se ia din aluat o bucata, cam de marimea unui ou, si se intinde cu palmele pe farfuria unsa cu ulei.

Langosi cu branza Langosi cu branza Langosi cu branza Langosi cu branza

  • Pe o parte a aluatului intins se pune o lingura, doua de branza, si se pliaza aluatul, peste branza. Formati in asa fel toate langosile.
  • Se incinge ulei intr-o tigaie intinsa (cam doua, trei degete de ulei) si se prajesc langosile pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.

Langosi cu branza Langosi cu branza Langosi cu branza

  • Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de hartie, sa se absoarba excesul de faina.
  • Se servesc calde.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(11 votes, average: 4.36 out of 5)
Loading...

19 Responses to Langosi cu branza

  1. sandy

    bunee mmm

  2. Ladislau

    Am respectat rețeta întocmai, au rezultat niște chestii sfaramicioase și extrem de îmbibate de ulei. Nu s-a putut mânca.

    • Camelia Juganaru

      Imi pare tare rau sa aud asta! Sincer nu inteleg de ce nu ti-au iesit pentru ca nu este o reteta pretentioasa!

  3. oana

    Au iesit extraordinar conform retetei. :D. Multumesc

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca ti-au placut!

  4. Adriana

    De zece ani ma chinui sa gasesc o reteta de langosi ,la fel ca cei pe care ii mancam la scoala in pauza ,de la ghereta. Aleluiaaaa…am gasit reteta.
    MULTUMESC fff mult.Am facut-o.Au iesit nemaipomenit,conform retetei.Am o anume experienta in “ale bucatariei” si folosesc foarte putin cantarul.L-am folosit de aceasta data,de frica sa nu gresesc. Am fost inspirata.Nu am gresit. MULTUMESC.DELICIOASE !!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca va place reteta! O zi frumoasa!

  5. marius

    a iesit super
    nevasta-mea a zis ” nu e bun…………………..cind mai faci?” 🙂

  6. Andreea

    Am facut azi, au iesit perfect, exact ca cei pe care ii cumparam in Timisoara( orasul meu natal ) !!!Suntem departe de casa si imi era foarte dor de langosi !! Multumesc mult !

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca ti-au placut! Toate cele bune!

  7. corina

    Aluatul a iesit foarte moale … Se lipeste de maini si nu se modeleaza neam . Am stricat si bunatate de umplutura . Nu mai puneti retete ca nu sunt bune deloc.

    • Camelia Juganaru

      Imi pare rau ca nu v-a iesit. Ceva este ciudat, reteta asta este buna, daca cititi comentariilor altor persoane care au facut-o o sa vedeti ca le-a iesit bine. Probabil ca trebuia sa puneti mai multa faina.

  8. cristi

    super au iesit ….cea mai tare reteta

  9. roxana

    as dori sa fac aceasta reteta din 500 g faina.cum folosesc restul ingredientelor?

    • Camelia Juganaru

      De ce nu faceti din 600 gr de faina si dublati pur si simplu ingredientele. E mai simplu asa!

  10. Imre Lada

    Inca n-am incercat reteta, dar cu siguranta am s-o fac.
    Nota maxima din partea mea, doar pt. pasiunea ta si detaliile furnizate…
    Nora mea viitoare va trebui absolut sa treaca un asemenea test ca sa fie primita cu bratele deschise in familie 🙂

    Merci fain, te vom urmari cu pasiune de aici din Canada!
    Imre

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur mult ca va plac retetele.

  11. Ana

    Pot sa folosesc aluatul acesta si sa fac gogosi din el? Langosi au iesit fff deliciosi mulțumim pt reteta.

    • Camelia Juganaru

      da, se poate folosi si la gogosi. ma bucur ca au iesit buni langosii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *