Ketchup de casa

Buna ziua dragii mei! Iata ca ne aflam la mijlocul lunii august in momentul de debut al sezonului conservelor. Astazi am sa va povestesc putin despre ketchup! Dear old ketchup! Cel mai popular sos din toate timpurile! Ce ar mai putea fi zis in plus despre el?? Ei bine desi cand ne gandim la ketchup ne vine automat in minte America e bine de stiut ca prima varianta de ketchup se pare ca ar fi aparut in China, apoi a ajuns in Malaezia si Singapore unde a fost descoperit de exploratorii englezi si apoi adus in America. Ceea ce am ajuns noi sa cunoastem drept ketchup dupa 90′ este o varianta industriala.

Prezentare video Ketchup de casa

Ketchup de casa

By August 21, 2016

Exista mai multe variante de a face ketchup, retetele variind mult. Ceea ce este important de stiut este ca merita sa incercati sa faceti in casa ketchup, pentru ca nu este greu de facut si este mult mai sanatos. Trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi are in frigider o sticla de ketchup. Mie imi place cel mai mult cu crenwusti, dar il servesc si cu cartofi prajiti uneori, in burgeri sau atunci cand fac sosul cocktail pe care il servesc cu creveti.

Eu am facut ketchup cu ardei copti, ii ofera gustul acela afumat, cu suc de rosii de casa a carui reteta o puteti gasi aici, cu ceapa, usturoi, foi de dafin, zahar, otet balsamic, scortisoara, busuioc si alte plante aromatice. Puteti sa adaugati condimente iuti pentru a face ketchup picant daca doriti.

Este important de zis ca trebuie sa adaptati reteta dupa gustul vostru, ajustand cantitatile de condimente astfel incat ketchupul sa iasa cat mai apropiat de ce va place dumneavoastra.

Va sfatuiesc sa faceti ketchup in zilele in care coaceti ardei pentru zacusca sau salata de ardei copti astfel incat sa va fie mai usor si sa coaceti o singura data.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 8
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Ketchup de casa

  • Mai intai trebuie sa coaceti ardeii capia. Cel mai bine ar fi sa ii coaceti pe gratar in aer liber. Daca nu aveti posibilitatea puteti sa ii coaceti pe grillul de aragaz asa cum am facut eu sau in cuptor. Dupa ce s-au copt pe toate partile trebuie scosi intr-un bol, presarati cu sare grunjoasa si acoperiti cu un capac. In felul acesta se vor aburi si pielita se va curata mai usor. Dupa ce s-au aburit si racit putin puteti sa ii curatati de pielita si seminte. Apoi trebuie tocati marunt.

Ketchup de casa Ketchup de casa

Ketchup de casa Ketchup de casa

Ketchup de casa

  • Ceapa se toaca marunt, telina se da pe razatoarea mica.

Ketchup de casa Ketchup de casa (4)

  • Intr-o cratita cu baza groasa se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa impreuna cu telina pentru 12 minute.

Ketchup de casa

  • Peste ceapa calita se adauga ardeii copti si se lasa si ei pentru 12 minute.

Ketchup de casa

  • Dupa acest timp se adauga busuioc, ghimbir, sare, oregano, scortisoara, fulgi de ardei iute, foi de dafin, boia, zahar, otet balsamic, piper si usturoi trecut prin presa. Se amesteca bine si se adauga sucul de rosii.

Ketchup de casa

  • Se lasa sa fiarba la foc mic pentru 20 de minute. Dupa timpul de gatire gustati ketchupul pentru a va asigura ca este pe placul vostru.

Ketchup de casa

  • La final ketchupul se paseaza cu un blender pentru o textura omogena.
  • Se toarna fierbinte in sticle curate si sterilizate. Se acopera cu stergare si se lasa sa se raceasca incet. Apoi se pastreaza in camara peste iarna si apoi, dupa desfacere, la frigider.

Ketchup de casa

Pofta mare si spor la treaba!

Pentru mai multe retete delicioase de sosuri intrati aici.

Pentru multe retete delicioase de conserve pentru iarna intrati aici.

Pesto de leurda Maioneza de avocado

Sos Barbeque Suc de rosii de casa

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *