Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

Salutare tuturor! Mi-am dat seama ca nu am mai scris de mult o reteta sarata, asa ca am ales astazi sa va prezint Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur. Sunt mare fana a preparatelor turcesti/libaneze si aleg de multe ori restaurantele cu aceasta specialitate. Partea buna e ca putem pregati retete turcesti si la noi acasa pentru ca nu sunt deloc complicate.

Prezentare video Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

By January 9, 2020

Eu am pregatit kebabul de pui, dar se poate pregati din carne de oaie, e delicios, dar si din vita sau peste. In principiu orice carne care se poate frige. Totodata kebabul se poate face si din carne tocata.

Ceea ce e special la tipul asta de "frigarui" este ca punem carnea de pui la marinat in iaurt, condimente si suc de rosii. In felul acesta carnea se fragezeste si se aromeaza.

Pentru garnitura am pregatit bulgur cu legume, un preparat absolut delicios.

Sper sa va placa!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

Mai intai marinam carnea:

  • Maruntim la chopper ceapa si usturoiul pana se transforma intr-un piure.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Punem piureul intr-o sita fina si presam pentru a scurge toata zeama din ceapa.
  • Pulpa de ceapa maruntita o punem deoparte impreuna cu ceapa pentru bulgur.
  • Amestecam zeama de la ceapa maruntita cu iaurt grecesc, suc de rosii, suc de lamaie, boia dulce, iute, turmeric, un pic de ulei de masline, sare, piper.
  • Adaugam toata marinada peste carnea de pui, amestecam bine si lasam la rece pentru minim 6 ore sau, cel mai bine, peste noapte.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Dupa perioada de marinare aranjam bucatelele de carne pe bete de frigarui. Eu am folosit cate 2 frigarui pentru ca am taiat bucatile de carne mai mari si se intorc mai usor daca sunt 2 bucati.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Incingem foarte bine un gratar si il ungem cu putin ulei de masline.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Punem pe gratar si ardeiul iute si rosia la copt.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Lasam bucatile de pui sa se gateasca la foc mediu astfel incat sa fie bine patrunse.

Garnitura de bulgur:

  • Intr-o cratita incingem putin ulei de masline si calim ceapa tocata marunt si ceapa maruntita la chopper.
  • Dupa 3 minute adaugam rosiile tocate cuburi si le lasam sa se gateasca.
  • Apoi adaugam suc de rosii, sare si piper.
  • Adaugam bulgurul, il amestecam si adaugam cei 250 de ml de apa calda.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Acoperim cratita cu capac si lasam bulgurul sa fiarba pentru 5 minute. Oprim apoi focul si il lasam acoperit cu capac inca 10 minute.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

  • Servim kebabul de pui cu bulgur, ceapa si rosie coapta, patrunjel si ceapa tocata marunt frecata cu sumac.

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

Pofta buna!

Kebab Turcesc de Pui cu Bulgur

Pentru mai multe retete de inspiratie turceasca intrati aici.

Pizza Turceasca - Lahmacun Baclava

Lipii Libaneze Hummus

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *